Esialgse kava järgi on määratud asjas 10 istungit - viimane 21. detsembriks. Kannatanu palvel on Kuusiku kohtumenetlus kuulutatud kinniseks.

Esialgu 4. mail algama pidanud kohtumenetlus lükati edasi koroonaviirusest tuleneva olukorra tõttu.

Süüdistuse kohaselt pani Marti Kuusik kuriteo toime lähisuhtes ja põhjustas kannatanule vähemalt neli nädalat kestnud tervisekahjustuse. Prokuratuur ei ole seni avaldanud, milles Kuusiku kuritegu täpselt seisnes.

Süüdimõistmisel võib kohus teda karistada rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistusega.

29 tundi ministrina ametis olnud EKRE liige Kuusik lahkus ametist tänavu kevadel, kui Eesti Eks­press, Eesti Päevaleht ja Delfi kirjutasid, et ta purustas oma naise käeluu.

29. aprillil, kui Kuusik riigikogus ametivande andis, ilmus Eesti Ekspressi artikkel, milles toimetusele teadaolevad allikad väitsid, et värske minister on aastaid oma abikaasa suhtes vaimset ja füüsilist vägivalda kasutanud. Samal päeval alustas politsei Kuusiku väidetava vägivaldsuse uurimiseks kriminaalmenetlust.

30. aprillil astus Kuusik enda sõnul valitsuse töörahu, oma maine puhastamise ja perekonna kaitsmise huvides ministriametist tagasi.

Kuusik on lähisuhtevägivalla kahtlusi eitanud ning nimetanud seda meediarünnakuks.

Kõigest poolteist päeva ministriametis olnud Marti Kuusik jäi riigikantselei otsusel kopsakast hüvitisest ilma, ent sellega ta ei nõustu, vaid pöördus kohtusse. Lõpuks ta siiski sellest hüvitisenõudest loobus.