MTA teabeosakonna juhataja Tõnis Kuuse sõnul oli ühisoperatsiooni eesmärgiks tõkestada ja avastada narkootiliste ainete ning lähteainete ebaseaduslikku toimetamist Eestisse.

„MTA ja PPA teevad väga tihedat igapäevast koostööd erinevates valdkondades, kuid narkootiliste ja psühhotroopsete ainete ebaseadusliku käitlemise tõkestamine on mõlema ametkonna üks prioriteete,“ märkis Kuuse.

„Koostöö ja selliste operatsioonide eesmärk on uimastikaubitsejate tabamine ja piiriülese kuritegevuse tõkestamine,“ lisas Kuuse.

PPA piirivalveosakonna teabebüroo juht Inge Lindsaar ütles, et narkokuritegevuse näol on tegemist väga mitmetahulise probleemiga ning sellega edukas võitlemine eeldab nii PPA sees efektiivset ühist tegutsemist kui ka koostööd vahetut piirikontrolli teostavate ametkondade nagu toll ja piirivalve vahel.

„Vahetame omavahel infot, koostame ühiseid riskianalüüse ja planeerime rahvusvahelist koostööd narkootikumide salakaubaveo vastu võitlemiseks,“ selgitas Inge Lindsaar. „Lisaks konkreetsetele töötulemustele on selliste operatsioonide lisandväärtuseks üldpreventsioon ja sarnaseid operatsioone saab erinevates piiripunktides toimuma veel mitmeid ka edaspidi,“ lisas Lindsaar.

Neljal päeval kokku oli erinevatesse kontrolltoimingutesse kaasatud nii tolli- kui ka politseiametnikke, samuti kasutati kontrollidel mõlema ametkonna teenistuskoeri. Kontrollide tulemusena avastati narkootilist ainet, 40 liitrit piiritust, gaasipüstol, teleskoopnui, hulgaliselt puuduvaid reisidokumente ja liiklusseaduse rikkumisi.