Kahtlustuse kohaselt võttis 54-aastane mees sõidueksami läbiviimise eel korduvalt altkäemaksu, teatas Viru ringkonnaprokuratuur.

Sama kriminaalasja raames on kuriteokahtlustus esitatud veel kahele inimesele, kes vahendasid eeluurimise andmetel mehele altkäemaksu.

Viru ringkonnaprokuratuur taotles täna pärastlõunal kohtus maanteeameti liiklusregistri Narva büroo ametniku vahistamist ning kahtlustatav mees võeti maakohtu loal kohtueelse menetluse ajaks vahi alla.

Karistusseadustik võimaldab kohtul inimest altkäemaksu korduva võtmise eest süüdimõistmisel karistada ühe- kuni kümneaastase vangistusega.

Viru ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Ave Arnimi sõnul on prokuratuur seisukohal, et maanteeameti eksamineerija poolt altkäemaksu võtmise puhul on tegemist kõrgendatud ohuga kõigile liiklejatele ja seega on kahtlustava mehe süü ka hinnatav suurena.

Maanteeameti peadirektor Aivo Adamson märkis, et amet tegi uurimisfaasis keskkriminaalpolitseiga aktiivselt koostööd.

"Selline juhtum on kahetsusväärne ja äärmiselt ebameeldiv," ütles Adamson. "Maanteeamet arendab jõuliselt riskijuhtimise- ja sisekontrollisüsteemi, sest organisatsioonis, kus inimesele on antud kaalutlusõigus, peab olema sisekontroll kõrgel tasemel," lisas Adamson. Peadirektor on ametniku avaliku võimu teostamise õiguse peatanud.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viib läbi keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo ja juhib Viru ringkonnaprokuratuur.