Harju maakohtu otsuse peale esitasid apellatsiooni süüdistatav, tema kaitsja ning kannatanute esindaja, teatas Harju maakohtu pressiesindaja.

Ringkonnakohus leidis, et maakohtu otsus on Pönkä süüditunnistamist ja karistamist puudutavas osas põhjendatud ja seaduslik, apellatsioonid selle tühistamiseks alust ei anna. Süüdistatava apellatsioon rahuldati ja kohtuotsus tühistati üksnes osas, millega mõisteti süüdistatavalt välja menetluskuluna tasu tõlkimise eest. Kohus jättis kannatanute poolt esitatud tsiviilhagi 140 000 euro nõudes moraalse kahju katteks läbi vaatamata, kuivõrd riigilõiv mõlema kannatanu tsiviilhagilt oli tasumata ja 640 euro nõudes ravimi- ja õigusabikulude osas rahuldamata.

Kohtuotsuse peale võib 30 päeva jooksul esitada kassatsiooni riigikohtule. Kui kohtuotsus jõustub, siis tuleb Pönkäl minna karistust kandma Soome Vabariiki.

Põhja ringkonnaprokuröri Jüri Kasesalu süüdistuse põhjal tulistas Pönkä 2005. aasta 12. detsembri öösel kella 01.00 ja 02.00 vahel Maakri 36 korteris oma äripartnerit, kellega nad koos Soome firmadelt raha välja petsid. Tulistamise põhjuseks oli raha jagamisel tekkinud tüli ja Pönkä soov saada kogu raha endale. Pärast kannatanu surma tükeldas Pönkä laiba ketassaega ja pakkis tükid eraldi kilekottidesse.

Pönkä on vahi all alates 20. detsembrist 2005.