Pönkä nõudis Soome valitsuselt moraalse kahju eest 1000 eurot ning materiaalse kahju eest 1200 eurot, vahendab Ilta-Sanomat.

Helsingi linnakohus lükkas kaebuse tagasi.

Lühikesel käigul vanglast välja kandis Pönka vanglapükse tsiviilriiete asemel ning tal ei lubatud oma riideid kanda, kuna seaduse järgi ei pea lühikese aja jooksul vanglast väljas viibimiseks kasutama tsiviilriideid.

Küll puudusid Pönkäl üleriided, kuigi väljas oli 15 külmakraadi. Talvisel ajal sõidutati Pönkät autoga ning seega ei kahjustanud  üleriiete puudumine teha tervist, leidis kohus.

Pönkä leidis, et temaga käituti alandavalt ja häbistavalt.

Kuna Pönkä kaotas kohtus, peab ta tasuma kohtukulud 400 euro ulatuses.

Markus Pasi Pönkä on ka varem vanglaid kohtusse kaevanud, näiteks 2007. aastal esitas ta kohtule Tallinna vangla peale 27 kaebust, milles taotleb enda viivitamatut vabastamist ning kurdab, et jalutuskäigul ei lubata kanda lühikesi pükse.

2010. aasta novembris ja detsembris tegi ta kohtule neli kaebust, nõudes enda kasutada talle kuuluvaid nagladega jooksutosse, iPadi, arvutit, mobiiltelefoni, 3G-modemit, kaht SIM-kaarti, riideid, raamatuid, nõusid ja söögiriistu. Riietest tahab ta kasutada näiteks kümmet paari sokke, kümmet paari aluspükse. Samuti tahaks ta viit paari pikki pükse, kolme paari šortse, viit särki, viit jakki, vööd, elektrilist hambaharja, nuga, kahvlit, lusikat, kaht taldrikut, kruusi, pabertaskurätte ja pastakaid.

Pönkä tulistas 2005. aasta 12. detsembril Tallinnas maakri tänava üürikorteris surnuks Keijo (21) ning tükeldas ohvri laiba ja pakkis selle kilekottidesse, mis jäid temast korteri esikusse.