Ester Tuiksoo advokaadi sõnul on kohtualune alates reedest haiglasse paigutatud ning ei saanud seetõttu eilsel kohtuistungil osaleda. Kohus jätkas eile siiski tööd, kuid Tuiksooga seotud kuriteoepisoode ei arutatud. Kuna aga täna pidi kohtuplaani järgi esinema kaitsekõnega ka Tuiksoo advokaat, siis lükati istungit päeva võrra edasi seetõttu, et ülejäänud kohtualuste kaitsjad olid arvestanud oma tööplaanis sellega, et esinevad alles komapäeval. Kaitsjad ei pidanud võimalikuks tuua oma kõnede esitamist ühe päeva ettepoole.

Tuiksoo advokaadid on lubanud kohtule esimesel võimalusel teada anda, kui kohtualune taas tervise juures on.

Eile esitasid oma kaitsekõned altkäemaksu andmises süüdistatava Einar Vettuse advokaat Üllar Talviste ning samas kuriteos süüdistatava ärimees Tullio Libliku kaitsja Maria Mägi-Rohtmets.

Eile jätkunud maadevahetuse protsessi raames on kohtu all kunagine keskkonnaminister ja rahvaliitlaste eksjuht Villu Reiljan, keskerakondlasest parlamendisaadik ja endine põllumajandusminister Ester Tuiksoo, firma TSM juht Einar Vettus, Merko Ehituse suuromanik Toomas Annus, maa-ameti eksjuht Kalev Kangur, Saarte Investeeringute juht Tullio Liblik ning IRLi Tartu piirkonna juhatuse endine liige ja Tartu endine linnavolinik Tarmo Pedjasaar ning juriidiliste isikutena AS Järvevana ja AS E.L.L. Kinnisvara.

Riigiprokuratuuri süüdistuse järgi korraldasid Villu Reiljan keskkonnaministrina ja Kalev Kangur maa-ameti juhina, et Toomas Annuse ja tema firma Merko Ehitus ning Tullio Libliku, Einar Vettuse ja Tarmo Pedjasaare loodusobjektidega maatükkide vahetused sujuksid ning oleksid majanduslikult kasulikud.

Prokuratuur on süüdistuses nõudnud kohtualustele reaalset vangistust.