Buss hakkas sõitma kell 17.45 ja siis oli ilm hoopis teine. Kohe reisi alguses oli ühel reisijal terviserike, mistõttu jäi buss kohe graafikust maha. Hannes Saarpuu sõnul pole aga alust arvata, et bussijuhid oleks seetõttu tavapärasest kiiremini sõitnud.

"Oleme nendega rääkinud ja nende jutt kattub sellega, mis politsei on öelnud: teeolud olid rasked, sadas lörtsi ja jäitesegust lund, tuul oli tugev. Sirgel teelõigul kandus bussi teeserva, kus oli märg lumi ja buss sõitiski teelt välja," rääkis Saarpuu.

Bussifirma esialgsetel andmetel oli reisijate seas neli lätlast, ülejäänud pooleks eestlased ja venelased. Vigastatud toimetati Kohtla-Järve haiglasse, praeguseks on kõik peale kahe raskemini vigastada saanud reisija haiglast välja saanud. Juhid olid mõlemad Läti kodanikud, neist sai üks kergemalt viga.

"Reisijad, kes viga ei saanud ning kelle dokumendid olid nende juures käepärast, said juba öösel reisi Peterburi jätkata meie Tallinn-Peterburi bussiga. Reisijad, kes käisid haiglas kontrollis ja/või kelle dokumendid jäid bussi, ootavad hetkel Jõhvi politseijaoskonnas. Kohe, kui nad on oma isiklikud asjad, sh reisidokumendid bussist kätte saanud, toimetame nad Lux Expressi bussiga Peterburi. Viga saanud buss on politsei käes. Teeme politseiga igakülgset koostööd, et õnnetuse täpsed asjaolud selgeks saaksid," ütles Saarpuu.

"Soovime oma reisijaid alati turvaliselt sihtpunkti toimetada. Tänaöiste ilmastiku- ja teeolude koosmõjul see paraku ei õnnestunud. Tunneme südamest kaasa kõikidele kannatanutele ja nende omastele. Teeme enda poolt kõik, et kannatanuid abistada," ütles ta.