6. augusti hommikul kell 9 peatasid liikluspolitseinikud Tartumaal Elva vallas kontrolliks saepuruplaate vedanud Scania veoki. „Veoki roolist vaatas politseinikele vastu noor mees, ent isikukontrolliks esitas ta ametnikele keskealise mehe juhikaardi," rääkis Tartu patrulltalituse vanemkomissar Gunnar Rätsepuu.

Kuivõrd politseinikud selle triki õnge ei läinud, võttis ta pika vestluse peale taskust siiski välja oma isikutunnistuse ning sai ilmsiks, et tegu on 29-aastase Läti mehega, kel püüd Narva oma koormaga Narva jõuda.

"Kontrollimisel ilmes veel seegi, et masina roolis olnud mehel puudus igasugune juhtimisõigus ning ka sõidumeerikus kasutatud juhikaart ei kuulunud talle,“ kirjeldas Rätsepuu juhi poolt toime pandud rikkumisi.

Raskeveokijuht viidi kontrollimise järel otsejoones arestimajja, kus ta jäi ootama kohtuistungit ja talle mõistetavat karistust. Eile määras kohus 29-aastasele veokijuhile kümme päeva aresti, mida ta otse kohtusaalist kandma asus.

Tartu patrulltalituse vanemkomissar Gunnar Rätsepuu nentis, et sellised rikkumised ja ükskõiksed juhid kahjustavad olulisel määral ausa ettevõtmise tavasid ning määrivad ausate ja korralike veokijuhtide ja transporditeenuse pakkujate mainet. „Rääkimata veel ohust, mida vastava väljaõppe ja vajalike oskusteta raskeveokijuhid liikluses põhjustavad,“ lisas Rätsepuu.