Täna kell 11.25 juhtus Tartumaal Tartu – Viljandi – Kilingi-Nõmme maantee 12. kilomeetril liiklusõnnetus, kus põrkasid kokku madelauto MAN ja sõiduauto Chrysler. Liiklusõnnetuse tagajärjel hukkus sündmuskohal sõiduauto juht, 1965.a sündinud naine. Madelauto juht, 46-aastane Valeri sai vigastada ning peale esmaabi osutamist lasti ta kodusele ravile, teatas politsei.

Hetkel on teada, et sõiduauto liikus Tartust Viljandi poole. Juhtunu asjaolude uurimiseks alustati kriminaalmenetlust. Madelauto juhilt võeti veri joobeekspertiisiks.

23. veebruaril juhtus sarnane liiklusõnnetus Jõgevamaal Tartu-Jõgeva-Aravete maantee 27. kilomeetril, kus põrkasid kokku madelauto MB ja sõiduauto Ford Mondeo. Liiklusõnnetuse tagajärjel sai raskelt vigastada sõiduauto juht, 1971.a sündinud mees, kes toimetati TÜ Maarjamõisa kliinikumi. Kolmapäeval teatati haiglast, et mees suri.

Lõuna prefektuuri korrakaitsebüroo avariiteenistuse juhi Tormas Tuuliku sõnul peavad sõidukijuhid teeolusid arvestama. „Sõiduteed, eriti maanteed, on kohati libedad, seepärast on äärmiselt tähtis, et sõidukijuht valiks ohutu sõidukiiruse. Mida suurem sõiduk, seda raskem on seda libedal teel juhtida,” lisas komissar Tormas Tuulik.

Enne nädalavahetuse algust sõidavad paljud linnast välja ning seepärast on maanteedel oodata täna tihedat liiklust. Politsei kutsub kõiki liiklejaid sõitma ohutu kiirusega ning hoidma pikivahet.