Kuni 1. aprillini 2007 kehtinud keskkonnaministri määruse nr 46 järgi tuli tõesti rohket suitsu tekitava risu, põhu jms põletamisest informeerida valehäire vältimiseks eelnevalt häirekeskust. Kuid nüüdseks on määruses see punkt muudetud ja lõkete tegemist häirekeskust ega ka päästeala infotelefoni 1524 informeerima ei pea, teatas päästeamet.

Päästeamet palub kohalikel omavalitsustel heakorraeeskirjad üle vaadata ja viia kooskõlla keskkonnaministri kehtiva määrusega nr 46 „Metsa ja muu taimestikuga kaetud alade tuleohutusnõuded”.

Seoses algava nädalavahetusega tuletab päästeteenistus elanikkonnale meelde, et kulu põletamine on keelatud. Lõkete tegemisel tuleb rangelt järgida kõiki tuleohutusnõudeid.

Et lõkkest ei saaks alguse kulupõleng, peab lõkkeplats olema ettevalmistatud: ümbritsetud mittesüttiva pinnasega (muld, liiv, savi).

Arvestama peab lõkkest lenduda võivate sädemetega. Lõket on keelatud teha lähemal kui 15 meetrit hoonetest ja 30 meetrit metsast.

Mitte mingil juhul ei tohi põlevat lõket jätta järelevalveta! Käepärast peavad olema esmased kustutusvahendid (ämber veega, kustutusluuad, märjad oksad). Lõkkease tuleb uuesti süttimise vältimiseks hoolikalt kustutada.