Tartu vangla kinnipeetav ei allunud 11. oktoobril ametnike korraldustele, keeldus minema talle määratud kambrisse ja püüdis lõhkuda vangla vara. Ametnikud kasutasid vangi vastu füüsilist jõudu, panid talle käerauad ja paigutasid ta eraldatud lukustatud kambrisse. Intsidendis ei saanud keegi vigastada, teatas justiitsministeerium.

11. oktoobril süütasid Viru vangla vangid kambris teki. Ametnikud kustutasid põlengu ja ruumid õhutati. Intsidendis ei saanud keegi vigastada. Alustati kriminaalmenetlus.

13. oktoobril ei allunud Tartu vangla vang ametnike korraldustele, rikkus kambri sisustust, püüdis ennast vigastada ja ametnikke korduvalt rünnata. Ametnikud kasutasid vangi vastu füüsilist jõudu, panid talle käerauad ja toimetasid ta eraldatud lukustatud kambrisse, kus teda kontrollitakse tavapärasest sagedamini.

16. oktoobril tekitas Tallinna vangla vang endale lõikehaavu. Ta sai kohapeal esmaabi ja viidi seejärel haiglasse kontrolli. Haiglast tagasi toodud vangi jälgitakse tema kambris tavalisest põhjalikumalt.