Ringkonnakohus tühistas Harju maakohtu otsuse osaliselt ning rahuldas rahuldas Põhja ringkonnaprokuröri Vallo Karileri kaebuse, milles ta nõudis Haavelile kuritegude eest mõistetud osaliselt tingimisi vanglakaristuse muutmist reaalseks vangistuseks.

Haaveli kaitsja Owe Ladva kinnitas Delfile, et kavatseb kohtuotsuse kindlasti edasi kaevata. “Kohtuotsuse resolutiivosa põhjal võib juba öelda, et kaevame selle edasi,” ütles ta.

Ringkonnakohus jättis rahuldamata Haaveli ja Vello Loidi (45) kaitsjate Owe Ladva ja Jugans Grossmanni kaebused, teatas ringkonnakohus. Haaveli kaitsja taotles naise õigeksmõistmist mitmes talle süüksarvatud kuriteos ning Loidi kaitsja taotles mehe õigeksmõistmist kogu süüdistuses.

Harju maakohus karistas Haavelit kelmuse, arvutikelmuse, tähtsa isikliku dokumendi kuritarvitamise ja varguse eest nelja-aastase vangistusega, millest ta oleks pidanud otsuse jõustumisel reaalselt vanglas kandma kuus kuud. Kuna Haavel viibis juba varem vahi all, siis jäi tal vanglas reaalselt kanda neli kuud ja 11 päeva.

Kohus mõistis Haavelilt välja neli tsiviilhagi kokku 440 605 krooni ja 47 senti. Kohus karistas Loiti kelmuse eest tingimisi kahe aasta ja kuue kuu pikkuse vangistusega kolmeaastase katseajaga ning Raivo Palmret (59) kelmusele kaasaaitamise eest tingimisi kuue kuu pikkuse vangistusega kolmeaastase katseajaga.

Süüdistuse järgi pettis Haavel aastatel 2002-2005 välja neli kinnistut, kuus sülearvutit ja ühe mobiiltelefoni ning koos Palmrega ühelt eakalt mehelt 400 000 krooni. Kolme kinnistu väljapetmises osales süüdistuse järgi ka Loit.

Hea lugeja, kas oled kohtuotsusega rahul? Saada oma arvamuslugu meiliaadressile rahvahaal@delfi.ee või kasuta lehe vasakul servas olevat Rahva hääle vormi!