"Eelkõige avaldan tänu tublile mootorratturile, kes tegutses antud olukorras õigesti: peatus, pidas kinni ülejäänud liikluse, aitas lapsed teelt ära, andis lapsevanemale märku, et lapsed olid aiast välja läinud ning sulges värava. Kui me kõik tegutseksime samavõrd hoolivalt ja tähelepanelikult, siis oleks meie liiklus oluliselt turvalisem," ütles Pai Delfile.

Kõige lihtsam on Pai sõnul sellistest olukordadest lihtsalt mööda sõita, aga antud lugu on tema arust hea näide selles, et iga inimene saab ise liiklusohtlikke olukordi ja õnnetusi ära hoida.

"Sellelaadsete näidete puhul peaksid liiklejad mõistma, et väikelapsed ei pruugi aru saada, et nad on sattunud ohtu. Kõige hullem käitumine olnuks juhtunu ignoreerimine või lootmine, et küll nad ise hakkama saavad või küll keegi teine neid abistab. Ka näiteks signaali andmine on sellisel puhul vale, kuna lapsed võivad sellest kohkuda ning hakata ootamatus suunas jooksma," lisas Pai.

"Lapsevanemad peavad arvestama, et väikelapsed on üldiselt uudishimulikud ega saa aru neid ümbritsevatest ohtudest, seega tuleb neid pidevalt jälgida ning kogu aeg tagada, et nad ei pääseks omapäi liiklusega tänavale," ütles Pai.

Internetifoorumis biker.ee avaldas mootorrattur ja Ekspress Grupi töötaja Aivar Kabrits oma tsikli pardakaamera video, millelt näeb ohtlikku olukorda, kus Vabaduse puiestee tihedasse liikluskeerisesse on sattunud kaks väikelast. Mees pidas enda sõiduvahendi kinni ja aitas lapsed tagasi lähedalasuvasse aeda.

Samasse foorumisse on pannud täna hommikul enda tänusõnad üles ka lapsevanem, kelle lapsed teel olid.

"Kahjuks oli eile hommikul abikaasa välja sõitnud ja unustanud mulle öelda, et väravad lahti. Meil on ka maja taga värav, mis tavaliselt on kõvasti kinni, aga eile olid kaksikud suutnud selle kuidagi lahti saada. Olin tol hetkel korraks toas. Sain asjast aimu alles siis, kui vanem poeg ütles, et onu tõi vennad hoovi tagasi. Jooksin siis majast välja, aga enam polnud kedagi tänada. Maailmas ei ole ka niipalju sõnu, et sellise asja eest tänada! Tunnen ennast kui maailma halvim ema! Vaatan seda videot ja pisarad ainult jooksevad. Aitäh Sulle, et olid just sel hetkel seal olemas," ütleb ema foorumis.