5. detsembril juhtus seitse raskemat liiklusõnnetust, neis sai kannatada kokku kaheksa inimest.

Kella 1.40 ajal juhtus õnnetus Raplamaal Märjamaa vallas Rapla-Märjamaa tee 18. kilomeetril.

45-aastane mees veoauto Scania FH12 roolis ei valinud teeoludele vastavat sõidukiirust ja kaotas sõiduki üle kontrolli, nii et see paiskus külili. Juht viidi Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse.

Kella 11.10 ajal juhtus õnnetus Lääne-Virumaal Vinni vallas Ulvi mõisa tee 0,1. kilomeetril.

Teadmata juht kaotas auto Toyota Hilux üle kontrolli ja sõitis teelt välja vastu puud.

Juht lahkus sündmuskohalt. Õnnetuses sai viga sõidukis kaasreisijana viibinud 34-aastane mees, kes pöördus ise Rakvere haiglasse. Õnnetuse täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Kella 14.33 ajal juhtus õnnetus Tallinnas Lastekodu 10 juures.

33-aastane mees sõitis autoga Audi A6 Allroad otsa teeservas peatunud autole Toyota Corolla, mida juhtis 61-aastane mees.

Toyota juht väljus sõidukist ja Audi jätkas liikumist nii, et juht jäi kahe sõiduki vahele. Toyota juht viidi Ida-Tallinna Keskhaiglasse.

Kella 16.21 ajal juhtus õnnetus Võrumaal Võru vallas Rõssa külas Niitsiku-Võmmorski tee kuuendal kilomeetril.

58-aastane mees sõitis veoauto Scania R 440 ja haagisega Carnehl CHKS kiilasjää tõttu teelt välja kraavi. Juhi viidi Lõuna-Eesti haiglasse.

Kella 16.30 ajal juhtus õnnetus Jõhvis Tartu mnt 15b juures.

24-aastane mees sõitis autoga Suzuki Liana otsa sõiduteel liikunud 76-aastasele naisele. Jalakäija viidi Ida-Viru Keskhaiglasse. Asjaolud on selgitamisel.

Kella 18.48 ajal juhtus õnnetus Tartus Uus 9 juures.

Nelja-aastane tüdruk astus kõnniteelt sõiduteele ja sai löögi autolt Volkswagen Passat, mida juhtis 28-aastane naine. Tüdruk viidi Tartu Ülikooli Kliinikumi.

Kella 21.13 ajal juhtus õnnetus Tallinnas A.H. Tammsaare tee 59 juures.

42-aastane naine sõitis autoga Volvo XC70 tagant otsa autole Toyota Corolla, mida juhtis 33-aastane naine.

Toyota paiskus saadud löögist tagant otsa autole Opel Insignia Sports Tourer, mida juhtis 38-aastane mees. Opel paiskus saadus löögist otsa autole Volkswagen Passat, mida juhtis 52-aastane mees.

Volvo ja Toyota juhid viidi Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse.

Detsembrist on talverehvid kohustuslikud. Lisaks tasuks talvisel teel hoida pikivahet ja sõita kiirusel, mis on teeoludele vastav.