30. juulil ja 31. juuli öösel juhtus seitse liiklusõnnetust, neis sai kannatada kokku kaheksa inimest.

30. juulil kella 8.55 juhtus õnnetus Lääne-Virumaal Kadrina vallas Võduvere külas Riistamäe-Neeruti tee esimesel kilomeetril.

Mopeedi Baotian juhtinud 15-aastane tüdruk paiskus teel ümber ja libises vastu vastutulevat veoautot Mercedes-Benz Axor, mida juhtis 32-aastane mees.

Mopeedi juht ja kaasreisija, 15-aastane tüdruk, viidi Rakvere haiglasse.

Kell 11.38 juhtus õnnetus Tallinnas Narva maanteel.

58-aastane mees sõitis autoga Dacia Dokker teises sõidureas otsa paremalt poolt reguleerimata ülekäigurajal teed ületavatele 18-aastasele ja 25-aastasele mehele.

Jalakäijad viidi Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse. Liiklusõnnetuse täpsed asjaolud on selgitamisel.

Kella 15.12 ajal juhtus õnnetus Tartu maakonnas Elva vallas Elva-Puhja maantee esimesel kilomeetri.

47-aastane alkoholijoobes jalgratturist mees vajus talle peatumismärguande andnud ja ta kõrval liikunud politsei alarmsõidukile Mercedes-Benz vastu paremat külge.

Patrullsõidukil põlesid vilkurid ja oli kasutusel helisignaal, kuid rattur neile ei reageerinud. Kiirabi jalgratturil vigastusi ei tuvastanud.

Kella 14.19 ajal juhtus õnnetus Tartu maakonnas Tartu vallas Tartu-Jõgeva-Aravete maantee üheksandal kilomeetril Lähte alevikus.

28-aastane naine tegi autoga BMW 730D vasakpööret ega andnud selle käigus teed vastassuunas otse liikunud autole Volvo S40, mida juhtis 76-aastane naine.

Kokkupõrkes vigastusi saanud Volvo juht viidi esmaabi saamiseks Tartu Ülikooli Kliinikumi.

Kell 18.36 juhtus õnnetus Tallinnas Pärnu maanteel.

34-aastane mees kaubikuga Ford Transit sõitis tagant otsa tema ees liikunud autole Mazda 5, mida juhtis 44-aastane naine. Mazda juht viidi Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse.

Kella 17.26 ajal juhtus õnnetus Harjumaal Maardus Põhjaranna teel.

34-aastane naine sõitis autoga Mitsubishi Lancer tagant otsa samas suunas tee ääres seisnud veoauto Scania haagisele ja viidi Ida-Tallinna Keskhaiglasse.

31. juulil kella 3.46 ajal teatati Tartu Ülikooli Kliinikumist, et sinna pöördus esmaabi saamiseks 35-aastane naine, kes oli saanud umbes kella 2.00 ajal Tartus Ränirahnu tänaval paremal pool teed liikudes löögi sõidukilt, mis lähenes tagant ja on seni tuvastamata.

Suvised pidustused on ukse ees. Selleks, et neid täiel rinnal nautida, on mõistlik piiri pidada nii kiiruse kui ka alkoholiga. Liiklusõnnetuste eripära on see, et nad tavaliselt hüüavad tulles. Politsei palub juhtidel kaasreisijatele korrutada, et nad kinnitaksid turvavöö. See saab elu päästa vaid siis, kui seda kasutatakse.