18. juulil ja 19. juuli öösel leidis aset kaheksa liiklusõnnetust, neis hukkus üks ja sai kannatada kokku kaheksa inimest.

18. juulil kella 13.20 paiku juhtus õnnetus Lääne-Viru maakonnas Tapa vallas Vahakulmu külas Jõepere-Vahakulmu maantee 8,1. kilomeetril.

53-aastane mees auto BMW 523I roolis kaotas paremkurvis selle üle kontrolli ja sõiduk libises teelt välja paremale vastu teetruupi.

Juht viidi Rakvere haigla EMO-sse; autos ees kõrvalistmel viibinud kaasreisija, 43-aastane naine, viidi Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse.

Kella 16.55 ajal juhtus õnnetus Harjumaal Harku vallas Paemurru tee 14 juures.

Mootorratas Ducati, mida juhtis 50-aastane mees, sõitis esialgsetel andmetel paremale teelt välja. Mootorrattur viidi Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse.

Kell 17.57 ajal juhtus õnnetus Võru maakonnas Rõuge vallas Plaani külas Näki kinnistu juures erateel.

65-aastane mees juhtis registreerimata traktorit, sõitis seni tuvastamata põhjusel kraavi ja traktor vajus talle peale. Juht viidi Tartu Ülikooli Kliinikumi.

Kella 18.00 ajal juhtus õnnetus Tartu maakonnas Vorbuse-Kardla maantee 12. kilomeetril.

62-aastase mehe juhitud veoauto Scania koos virtsa tsisterniga kaotas kruusateel juhitavuse, kaldus paremale ja seejärel vasemale teepervele ning paiskus vasakule poole külili, nii et tsisternis olev virts kraavi paiskus.

Juht viidi Tartu Ülikooli Kliinikumi EMOsse kontrolli.

Kella 18.55 ajal juhtus õnnetus Tallinnas F.R. Kreutzwaldi 23 juures.

Esialgsetel andmetel reguleerimata jalakäijate ülekäigurajal sõiduteed ületanud jalgrattur, 10-aastane tüdruk, sai löögi temale paremalt poolt lähenenud autolt Toyota Avensis, mida juhtis 68-aastane mees. Jalgrattur viidi Tallinna lastehaiglasse.

Kella 21.05 ajal juhtus õnnetus Tallinnas Männiku tee 6 juures.

Buss Iveco juht, 66-aastane mees, alustas esialgsetel andmetel Risti peatusest väljumist. Teele ja vastu bussi jooksis seda peatada soovinud mees, kes kukkus nii, et bussi tagumine ratas muljus ta jalga. Jalakäija viidi Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse.

19. juulil kella 0.09 ajal juhtus õnnetus Tallinnas Kivi 3 juures.

27-aastane mees auto Audi A6 roolis alustas esialgsetel andmetel sõitu, kui sõitis otsa ette liikunud jalakäijale, 48-aastasele mehele.

Jalakäija viidi Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse, kus ta suri. Täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Kella 0.20 ajal juhtus õnnetus Tallinnas Tallinn-Tartu-Võru-Luhamaa neljandal kilomeetril.

76-aastane mees auto Honda CR-V roolis tegi esialgsetel andmetel äärmisest paremast reast tagasipööret, kui sõitis otsa vasakul sõidureal liikunud autole Opel Astra, mida juhtis 38-aastane mees.

Honda juht viidi Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse. Liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Suvised pidustused on ukse ees. Selleks, et neid täiel rinnal nautida, on mõistlik piiri pidada nii kiiruse kui ka alkoholiga. Liiklusõnnetuste eripära on see, et nad tavaliselt hüüavad tulles. Politsei palub juhtidel kaasreisijatele korrutada, et nad turvavöö kinnitaksid. Turvavöö saab elu päästa, kui seda kasutatakse.