Laps leiti 250 meetrit kodust, kohast, kus tuukrid olid teda juba otsinud. Nüüdseks oli jää sulanud ja laibakoeraga jõel kanuus liikunud koerajuht ning kaldal olnud politseinikud märkasid surnukeha.

Laupäeva lõuna aegu, kui ilm oli külm ja selge, mängisid Hebo (8) ja Jaan (5) otse Pühajõe kaldal Kanepi-Antsla teest mõnesaja meetri kaugusel paikneva kodutalu õuel. Jaan oli mänginud majaseina äärde akna alla tehtud lumeonnis kassiga. Hebo läks korraks tuppa kui ta tagasi tuli, polnud Jaani näha. Poisi jäljed viisid jõe äärde ja lõppesid seal, kirjutas Lõunaleht.

Häirekeskus sai väljakutse laupäeval kell 14.17 ja otsingud kiirevoolulisest jäätuvast jõest algasid kohe. Tuukreid tuli appi Tõrvandist ja Otepäält, päästemeeskonnad Kanepist ja Antslast lõhkusid jääd. Appi tulid kaitseliitlased ja külarahvas. Esimese paari päevaga otsiti läbi mitusada meetrit jõge, esmaspäevaks oli pakane jõe juba kaanetanud. Jõgi on käänuline, kaldad võsastunud ja vette ulatub küllalt puujuuri, mille taha otsitav võis takerduda.

Edasiste otsingute juhtimine läks päästjatelt üle politseile, kuid tuukrid tulid sellegipoolest ka esmaspäeval appi.

Neljapäeval ütles politsei pressiesindaja Ave Lillemäe LõunaLehele, et teisipäeval kaardistasid politseinikud ja kaitseliitlased poisi kadumiskoha lähedalt allavoolu umbes nelja kilomeetri ulatuses jõel ja kaldail kõik kohad, kust oleks mõtet tõenäoliselt jää all kuhugi kinni jäänud keha otsida.

Reedel toodi Tallinnast otsinguteks appi kolm politseikoera — nn narko-verekoer ning kaks koera, kes välja õpetatud otsima surnukehasid.