Liiklusjärelvalvejuht Elari Kasemets täpsustas täna pärastlõunal Delfile, et kokku osales liiklusõnnetuses 15 inimest ja kaks sõidukit. Haiglaravile viidi sündmuskohalt 13 inimest, ühtkannatanut kontrolliti kohapeal ning üks pöördus hiljem ise haiglasse.

Kolm täiskasvanut sai õnnetuses raskelt vigastada ja viimastel andmetel on neist kaks viidud intensiivravist tavaosakonda.

Üks kannatanu endiselt intensiivravis 

Kõige enam õnnetuses kannatanuid viidi politsei andmeil Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse: BMW-d juhtinud 22-aastane Gregor ja selles viibinud kaks 17-aastast tüdrukut; Mercedes-Benzi juhtinud 42-aastane Eve ja selles viibinud 15-aastane tüdruk ning 41-aastane Heiki; ohutussaarel viibinud 64-aastane Oleg, 37-aastane Helen ja 57-aastane Galina.

Põhja-Eesti Regionaalhaigla kommunikatsiooniteenistuse juhataja Hede Luik kinnitas, et laupäeval toodi Regionaalhaiglasse üheksa patsienti. "Üks oli laps, kes viidi üle lastehaiglasse. Kaks patsienti suunati peale põhjalikke uuringuid ja analüüse kodusele ravile. Haiglaravile jäi kuus patsienti, kellest esialgu kolm vajasid intensiivravi. Eile viidi kaks patsienti intensiivravist üle tavaosakonda." Regionaalhaiglas viibivad mõlemad õnnetuses osalenud autojuhid. Konkreetsete patsientide kohta delikaatseid terviseandmeid haigla avaldada ei saa.

51-aastane Peeter, kes istus õnnetuse hetkel Mercedeses, toimetati sündmuskohalt Lääne-Tallinna Keskhaiglasse. Talle anti esmaabi ja lubati samal päeval koju.

Vigastatud lapsed said haiglast koju 

Ida-Tallinna Keskhaigla kommunikatsioonispetsialist Kadri Penjam ütles Delfile, et kiirabiga toodi haiglasse üks kannatanu. Teine kannatanu, BMW-s viibinud 20-aastane Kristo pöördus hiljem ise kontrolli. Mõlemad õnnetuses vigastada saanud inimesed lubati laupäeva õhtul kodusele ravile.

Õnnetuses viga saanud kolm last: 11-kuune sõiduautos Mercedes-Benz istunud laps ja ohutussaarel viibinud 4-aastane poiss ja 9-aastane tüdruk viidi Tallinna Lastehaiglasse ning tänaseks on kõik õnnetuses viga saanud lapsed koju saanud.

Täpsustatud andmetel põrkas 22-aastase Gregori juhitud sõiduauto BMW 320i kokku Lastekodu tänava poolt Kreutzwaldi tänavalt vasakpööret sooritanud sõiduautoga Mercedez-Benz, mida juhtis 42-aastane Eve. Kokkupõrke tagajärjel paiskus Mercedez-Benz otsa Tartu maantee sõidusuunavööndeid eraldaval ohutussaarel viibinud viiele jalakäijale: 64-aastasele Olegile, 37-aastasele Helenile, 57-aastasele Galinale, 4-aastasele poisile ja 9-aastasele tüdrukule.

Õnnetuse täpsemad asjaolud selgitab välja ekspertiis. Esialgsetel andmetel võib oletada, et BMWjuht ületas kiirust, oli alkoholi tarvitamise tunnustega ja eiras ristmikul punast foorituld. Mercedese juht ei kasutanud oma autos turvatooli.

Õnnetuses süüdlase leidmiseks on algatatud kriminaalmenetlus, teatas Delfile Põhja prokuratuur.