Alexander peeti Läti pealinnas kinni möödunud reede hommikul. Ta viibis sealses haiglas, kuna lisaks turvameestele tulistas ta sündmuste käigus ühe kuuli ka iseendale kätte.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo talituse juht Roger Kumm kinnitas samal päeval meediale, et vormistatakse dokumente, et Läti saaks Alexanderi Eestile loovutada. Prokuratuur taotles ka Alexandri vahistamist ning kohus koostas mehe suhtes vahistamise määruse.

Täna kinnitati Põhja prefektuurist Delfile, et Alexander toodi Eestisse eile ning nüüd jätkuvad üldised menetlustoimingud.

2. juuli hommikul kella 11. paiku sai häirekeskus teate, et Kopli liinidel on tulistatud kahte turvameest. Turvamehed läksid kontrollima nende valvatavat mahajäetud maja Liinivahe tänaval, kuna objekti liikumisandurid andsid häire.

Kohapealt leidsid nad objektile tunginud mehe, kes neid tulirelvaga ründas – üks turvameestest sai eluohtlikke vigastusi, kuid arstidel õnnestus ta elu päästa. Teise turvamehe elu polnud küll ohus, kuid ka tema vigastused olid sedavõrd rasked, et ta vajas samuti opereerimist. Asjaolude väljaselgitamiseks alustati kriminaalmenetlust mõrvakatse paragrahvi järgi.

Kurjategijal õnnestus sündmuskohast põgeneda. Kohapeal pidasid politseinikud kinni küll ühe tulistaja profiilile vastava mehe, kuid õige pea selgus, et tema siiski kuriteoga seotud ei olnud ning ta vabastati. Nagu eespool mainitud, 7. juulil võeti kinni Alexander. Varasemalt pole teda kriminaalkorras karistatud.