24. — 27. juunini Pärnus toimunud suurüritus tõi Pärnu linna rohkelt sündmusi ja suurel hulgal külalisi. Lääne Prefektuuri juhtimiskeskusel tuli küll teenindada mõnevõrra suuremat helistajaskonda, kuid üldise avaliku korraga jääb politsei rahule.

Kui neljapäev möödus kõikjal veel jaanipäeva meeleolus, siis põhirõhk langes nädalavahetusse. Reedest pühapäevani toimus Pärnumaal üheksa liiklusõnnetust, millest kahes said kannatada ka inimesed. Politseile jäi ka silma 33 kiiruseületajat, kaks joobes juhti. Alkoholiseaduse rikkujaid oli sel perioodil 16.

Pärnu politseijaoskonna juhi Mehis Metsa sõnul oli vaatamata tavapärasemast tunduvalt suuremale sõidukite ja rahvahulgale olukord liikluses küllaltki rahulik. Mets ütles, et sama saab öelda avaliku korra kohta, mis omakorda näitab, et suur rahvahulk oskab meelt lahutada ka ilma suuremate vahejuhtumiteta.

Hansapäevade ajal oli lisaks Lääne prefektuuri ametnikele linnas korda tagamas kolleegid Läti vabariigist ning politsei- ja piirivalveameti korrakaitsepolitseiosakonna kiirreageerimisetalitusest.Search