Reedel kella 14.40 ajal sulges Sergei end Tuulemaa tänaval asuvasse korterisse ja ei lasknud sisse lastekaitse töötajaid ja politseiametnike, kes soovisid Sergei elukaaslase last võtta sotsiaalhoolekande alla. Sergei haaras sündmuse käigus noa ning ähvardas lapse ja elukaaslase tapmisega, kui politseinikud ja lastekaitse töötajad ei lahku. Lisaks ähvardas Sergei ka sotsiaaltöötajaid ja politseiametnikke, teatas Põhja ringkonnaprokuratuur.

Kella 17:30 ajal tungisid politseinikud korterisse, päästes lapse ning pidades kinni ka Sergei. Keegi toimunu käigus viga ei saanud. Sündmuskohal töötasid Põhja Politseiprefektuuri, Keskkriminaalpolitsei, Päästeameti ja Tallinna kiirabi töötajad.

Põhja prefektuuri isikuvastaste kuritegude talituse juhi vanemkomissar Priit Pärkna sõnul kasutab politsei sellistes situatsioonides erinevaid taktikaid, mille eesmärgiks on lahendada olukord kiirelt ja kõigile ohutult. “Taolised olukorrad on alati pingelised ja nõuavad erinevate ametkondade head koostööd,” sõnas Pärkna. “Kuna ähvardaja ei vastanud läbirääkija korduvatele kontaktipüüdlustele, otsustasime lapse päästmiseks kasutada K-komando abi, mis tõi ka soovitud tulemuse,” rääkis vanemkomissar.

Põhja ringkonnaprokurör Ave Eiseli sõnul on Sergei eelnevalt korduvalt kriminaalkorras karistatud, viimati karistati Sergeid käesoleva aasta veebruaris. „On alust arvata, et vabaduses olles võib Sergei toime panna uusi kuritegusid või hakata kriminaalmenetlusest kõrvale hoiduma,“ selgitas prokurör Eisel.

Juhtunu kohta on alustatud kriminaalmenetlus karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb tapmiskatset. Kriminaalmenetlust juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.