Teatavasti levis esmaspäeva õhtupoolikult ühe kasutaja postitatud video auto pardakaamera salvestusest, kus oli näha pöörast intsidenti Tallinna teedel.

Videost on näha, kuidas Tallinnas Laagna teel tekitab hõbedase Kia juht esmalt liiklusohtliku olukorra, kui surub end viimasel hetkel üle kahe sõidurea sillale pööravale teele. Seejärel peatab Kia juht oma auto keset sõiduteed, astub autost välja, kurikas käes, ning kostitab tema järel seisma jäänud masina juhti räige sõimuga.

Mees mõnitas autos viibijaid esmalt nende venekeelsuse eest, lubas hoolitseda, et nood enam Eestimaal ei saa vabalt liikuda, nõudis nende isikuandmeid ja pildistas nende autot.

Kolmapäeval kuulasid politseinikud Lasnamäe kurikamehe Urmase üle ning ta seisis eile juba kohtu ees. Istung jätkub juuni alguses.

Kurikamehe ähvarduste alla sattunud Denis Rajenko esindaja kohtus Andrei Vesterinen ütles venekeelsele Delfile, et Urmas saab ilmselt karistada.

"Ta rikkus liiklusseadust: ületas pidevat joont, tekitas liiklusohtliku olukorra, peatus keelatud kohas," ütles Vesterinen, kes nõustus peale video nägemist Raenkot tasuta nõustama.

"Kui kohtunik tunnistab kurikaga ähvardamise kui avaliku korra rikkumise fakti, siis saab sellest näidispoomine neile, kes arvavad, et konflikte saab lahendada kurika abiga," lisas Vesterinen.

Vesterinen usub ka, et Urmast tuleks kindlasti karistada. "Mis siis, kui roolis poleks olnud Denis vaid rase naine? Siis oleks võinud juhtuda ka nurisünnitus. Loomulikult on see eeldus fantaasia valdkonnast, kuid selline käitumine on meie ühiskonnas taunitav," ütles Vesterinen ja lisas, et Urmase plaanil kaevata omakorda Denis kohtusse ei oleks mingit alust.