Endine Nõmme politsei abikomissar ja ettevõtte ADM Grupp juhatuse esimees, 34-aastane Meelis Malk sõitis eelmise aasta 10. juunil Tallinnas Järvevana teel Statoili parkla juures otsa sõiduteele jooksnud lapsele, kes sai kergelt viga. Varem Koit Pikaro firma Ius Dicere kasutuses olnud Alfa Romeo rooli keeranud Malk põgenes õnnetuspaigalt, kirjutab SL Õhtuleht.

Samal õhtul üritas Malk politseinike eest põgeneda ja sõitis ette veoautole. Alfa Romeo purunes täielikult, raskelt viga saanud Malk viidi haiglasse. Ekspertiis tuvastas mehel ränga 3,11-promillise joobe.

Juhiluba Malkilt ei võetud. 1. oktoobril liiklusseadus muutus ja Põhja politsei pressiesindaja Tuuli Härsoni sõnul Malkil lihtsalt vedas.

Põhja prefektuuri liiklusjärelevalve osakonna liiklustalituse komissar Riho Tänak selgitab, et oktoobrini oli teatud liiklusrikkumiste puhul nii, et autoregistrikeskus peatas automaatselt juhtimisõiguse, kuid siis anti juhtimisõiguse äravõtmine politsei või kohtu pädevusse. “Kusjuures seda tuleb väga tõsiselt kaalutleda ja ka otsuses väga tõsiselt põhjendada, miks ikkagi juhtimisõigus ära võtta.”