Eile kell 18.18 teatati, et 66-aastane mees, kes päeval kella 15 paiku oli läinud Nõva vallas Rannaküla kandis võrku merre laskma, ei ole koju tagasi jõudnud.

Osutatud piirkonda siirdusid mehe otsingutele Haapsalu politseijaoskonna merepäästjad mootorpaadiga, PPA lennusalga kopter ja Nõva vabatahtlikud merepäästjad Kasse paadiga, kaldalt oli otsingutele kaasatud Nõva ja Risti päästekomando ning Nõva vabatahtlike päästekomando.

Kaldalt tuvastati kell 18.55 mehe merelemineku koht Nõva jõesuudme lähistel, kus asus tühi käru. Kell 20.06 märgati kopteri pardalt päästerõngast ja inimest merevees. Kell 20.14 jõudsid sinna mootorpaadiga merepäästjad ning tõstsid mehe elutu keha paati ja suundusid Nõva sadamasse, kuhu kutsuti kiirabi.

Hukkunud mees oli merele läinud kahlamispükstega, kuid ei kandnud päästevesti. Surma põhjused selgitab välja lahang ja praegu on teadmata, kas meest tabas terviserike või ta uppus.

Kuigi päästevesti kasutamine ei ole kohustuslik, soovitame seda siiski kanda, õnnetuse juhtudes võib selle kandmine olla määrava tähtsusega. Heitlike sügisilmadega tasub mereolusid kriitiliselt hinnata ning asjatuid riske mitte võtta. Kui on võimalik, siis merele ei tohiks üksinda minna, sest õnnetuse juhtudes ei pruugi abivajajal endal olla võimalik abi kutsuda.

Sel aastal on piiriveekogudel ja merealal Politsei- ja Piirivalveameti abi vajanud 552 hädasolijat, neist 417 on pääsetud, hukkunud on 13 inimest ja 2 on teadmata kadunud, ülejäänud hädasolnud on ise pääsenud.

Päästeameti andmetel on sel aastal erinevates veekogudes uppunud 63 inimest, sealhulgas sisalduvad ka need 13, kes kajastuvad PPA andmetes.