Kell 16.48 teatati kulupõlengust Tartumaal Konguta külas. Põles 500 ruutmeetrit metsaalust ja 40 ruutmeetrit kulu. Kustutustööde käigus leiti 70-aastase Endeli poolpõlenud surnukeha.

Kell 18.22 teatati elumaja tulekahjust Ida-Virumaal Mäetaguse külas. Tules hävisid elumaja ja kõrvalhoone. Kustutustööde käigus leiti inimese surnukeha. Tulekahju tekkepõhjus ja hukkunu isik on selgitamisel.

12. aprillil oli Eestis ligi 100 väljakutset kulupõlengutele. Kaheksal korral oli põlengu pindala viis hektarit või rohkem.

Demineerimistöödest:

12. mail kell 7.55 teatati mitme lõhkekeha leiust Harjumaal Saku vallas Tammemäe ja Sausti vahelises metsas. Päästeameti demineerijad leidsid kohapealt kuus 75 mm mürsku, kaks 47mm mürsku ja kaheksa jalaväemiini. Lõhkekehad likvideeriti.

Kell 9.45 teatati lõhkekeha leiust Lääne-Virumaal Võsul Posti 4. Kohapeal käinud Jõhvi ÜPK demineerijad tegid kindlaks, tegemist oli 105 mm mürsuga, mis likvideeriti.

Kell 10.27 teatati lõhkekeha leiust Valgamaal Sooru külas. Kohapeal käinud Tartu ÜPK demineerijad tegid kindlaks, et tegemist oli 152 mm suurtükimürsuga, mis likvideeriti.

Kell 16.25 teatati ehitustööde käigus leitud lõhkekehast Harjumaal Tiskrevälja 33 juures. Inimesed evakueeriti lähedalolevast majast ja 82 mm miinipilduja miin hävitati Päästeameti demineerijate poolt.

Kell 17.55 teatati lõhkekeha leiust Tartumaal Lombi külas. Kohapeal käinud Tartu ÜPK demineerijad tegid kindlaks, et tegemist oli 82 mm miinipildujamiiniga, mis likvideeriti.

Kell 18.21 teatati lõhkekeha leiust Ida-Virumaal Vaivara vallas Olgina külas. Kohapeal käinud Jõhvi ÜPK demineerijad tegid kindlaks, et tegemist oli 120 mm tühja mürsu kestaga.