Reedel kell 13.47 teatati häirekeskusele maastikutulekahjust Hiiumaa vallas Kanapeeksi külas. Põles ligi 2 hektarit metsa ning seda ümbritsevat raielanki. Kustutustöid raskendas turbapinnas.

Metsapõlengut aitas piirata põlenguala kolmest küljest piirav raielank, kus kasvas männinoorendik ning tänu millele oli kergem tulele piir saada. Päästetöödel osalesid Emmaste ja Kõrgessaare vabatahtlikud päästjad, Käina ja Kärdla päästekomandod koos ATV-de ja päästeautodega.

Lisaks aitas sündmusel logistika ja oma ATV-ga Kärdla politsei. Sündmus lokaliseeriti 24. mail kell 21.29, kuid päästjad tegid järelkustutust veel laupäevalgi kustutades tulepesi. Sündmus likvideeriti alles laupäeva õhtul kell 18.50.

Tulekahju tekkepõhjust hetkel teada ei ole. Alates 6. aprillist kehtib Eestis tuleohtlik aeg. Tuleohtlikul ajal võib looduses tuld teha ainult selleks ettenähtud kohtades. Lõkke tegemisel nii metsas, maastikul kui ka koduaias tuleb järgida tuleohutusnõudeid.

Laupäeval kell 17.16 teatati häirekeskusele tulekahjust Türi linnas Jaama tänaval, kus oli põlema süttinud elumaja põrandaalune soojustus. Päästjad kontrollisid põrandaaluse üle, likvideerisid põlengu ning tuulutasid hoone. Sündmus lõpetati kell 18.23.

Eile kell 18.39 teatati häirekeskusele, et Imavere külas Tuljaku teel olevast kortermaja aknast tuleb suitsu ning ust keegi ei ava. Päästjad tuvastasid korteris toidukõrbemise ning vanema mehe, kes õnnetuses kannatada ei saanud. Päästjad likvideerisid ohu ning ventileerisid ruumid kell 19.18. Majas oli olemas suitsuandur. Päästeamet tuletab meelde, et valmivat toitu ei tohi jätta järelevalveta, minnes ise magama või kodust ära. Pikemat valmimisaega nõudvate toitude valmistamisel on hea kasutada köögikella, mis köögis toimuvat meelde tuletab ning kontrollima suunab.

Laupäeval kell 10.45 teatati maismaasõiduki põlengust Haapsalu linnas Valgevälja külas. Karjääri kaldal oli põlema süttinud sõiduauto. Päästjad likvideerisid põlengu ligi tunni ajaga. Auto süttimise põhjust teada ei ole.


Reedel kell 13.40 teatati häirekeskusele, et Pärnus Mai lasteaia kõrval tänaval on põlema süttinud sõiduauto. Kapoti alt alguse saanud suitsemine muutus kiiresti põlenguks ning päästjate saabumise ajaks oli auto esiosa juba lausleegis. Ära põles auto esiosa ja juhtmestik, salong sai veekahjustusi.

Samal päeval kell 13.57 teatati häirekeskusele tulekahjust Häädemeeste vallas Soometsa külas. Teataja sõnutsi suitses maapind ning päästjad asusid tulekollet otsima. Päästjad tuvastasid umbes 5 x 20 meetrise põleva ala, kus tuli oli sügavale maasse tunginud ning päästjate sõnutsi võis see pinnases põleda juba mitu päeva. Põlengu tekkepõhjust teada ei ole. Tulekahju likvideeriti kell 15.05

Reedel kell 18.19 teatati häirekeskusele, et Rapla linnas asuva Selveri kaupluse parklas vajab pardipere abi. Parklasse oli sattunud pardiema koos 15 pojaga ning kuna jõeni oli pikk tee, palus teataja abi lindude päästmiseks. Päästjad aitasid pardipere ohutult linnast välja, jõe äärde.

Laupäeval kell 21.42 teatati häirekeskusele tulekahjust Kohila vallas Vilivere külas, kus põles ühekordne suvilahoone. Päästjate saabudes põles esimese korrusel magamistoa sein ning lagi. Omanikud suutsid osa tulekahjust likvideerida enne päästjate saabumist, kuid tulekahju likvideeriti lõplikult kell 22.03. Kohapeal anti ühele õnnetuses osalenud inimesele esmaabi ning teine kannatanu toimetati haiglasse.

Eile kell 10.42 teatati häirekeskusele tulekahjust Kehtna vallas Lelle alevikus, kus elumajade läheduses oli põlema süttinud väike ekskavaator. Päästjate kohale jõudes oli ekskavaatori mootoriruumis näha põlemist, mis summutati pulberkustutiga. Tulepesadele ligi pääsemiseks avasid päästjad masina korpuse, eemaldasid akujuhtmed ning likvideerisid põlengu lõplikult veega kell 10.56

Reedel kell 20.36 teatati häirekeskusele sõiduki tulekahjust Muhu vallas Päelda külas. Päästjate saabudes põles sõiduauto lahtise leegiga. Teadmata põhjusel põlema süttinud sõiduauto hävis tules täielikult. Orissaare päästjad likvideerisid tulekahju kell 21.15. (Lisatud foto autor: Orissaare päästekomando).