Kurjategijate jõuk tegeles internetipettusega 2007. aastast tänavu oktoobrini, nakatades arvuteid internetireklaamidesse programmeeritud viirustega. Kurjategijatel õnnestus nakatada arvuteid, kui internetikasutajad üritasid otsingusüsteeme kasutades leida tuntud veebilehti, näiteks iTunes, Netfix ja USA maksuameti kodulehekülg, vahendab BNS.

Süüdistuse said Eesti kodanikud Vladimir Tsastsin, Timur Gerassimenko, Dmitri Jegorov, Valeri Aleksejev, Konstantin Poltev ja Anton Ivanov ning Venemaa kodanik Andrei Taame. Seitse inimest said süüdistuse massiivse ja keerulise süsteemi loomises, mille abil nakatati viirusega vähemalt neli miljonit arvutit rohkem kui 100 riigis.

Süüdistaja keeldus täna ajakirjanikele juhtumi kohta täpsemat infot andmast, samuti ei öelnud ta, kas seitse süüdistatavat on vahi alla võetud.

Umbes 500 000 viirusega nakatunud arvutit asuvad Ameerika Ühendriikides. Teiste seas avastati jõugu levitatud arvutiviirus ka kümnest USA kosmoseagentuuri NASA arvutist.

Süüdistaja kirjeldas pettust, kui "kliki röövimise pettuseks". Kui otsingumootorit kasutanud arvutikasutaja klikkis otsingutulemusele, suunas viirus ta pahavaraga nakatunud veebilehele.