Neli aastat ja neli kuud kinnises Murru ja Tartu vanglas on möödas ning uks vabadusse taas valla, kirjutas Tartu Ekspress.

Virgo tunnistab, et kuigi tal amet puudub ja ta ka vangis olles tööd ei teinud, tahab ta esmalt kiiresti Tartus tegevust leida. Millist tööd, seda ei oska ta esialgu veel välja pakkuda. „Mõelnud olen ikka, aga praegu ei oska öelda, võib-olla mingit lihttööd,” lausub Virgo.

Küllap mäletab enamik tartlasi Virgo varasemat „ametit”, kui tollal veel alaealine noormees paljude asutuste tagatubades võõrastest rahakottidest endale taskuraha „teenis”. Kuna vanuse tõttu ei tohtinud teda veel karistada, siis jätkas poiss taskuvargana üsna pikka aega.

Murru vangla direktori asetäitja Lembit Kraas ütleb, et kuna Virgo vabanes tähtaegselt, siis seaduse järgi ei saa talle määrata kriminaalhooldajat. Tartu linna sotsiaalosakonnast väidetakse, et praegu peatub Virgo Lubja tänava varjupaigas ja linn selgitab tema oskusi ja vajadusi.

Oma pöetud pea musta soni varju peitnud Virgo väidab, et elu vanglas on teda muutnud. „Ma ei tea isegi seda, kuhu ma elama lähen ja kus ema elab. Vanglas veedetud aja jooksul ei käinud mind keegi vaatamas,” mainib Virgo vaiksel häälel.

Küsimusele, kuidas edaspidi varastamisega jääb, vastab Virgo: „Ei oska öelda. Palju sõltub sellest, kas ma töö leian,” kohmab Virgo vastuseks.