Sõnasõjaks läks Ärtu baaris, kui sinna ilmus konkureeriva ettevõtte omanik Olev Kiirend. Aspasia omaniku sõnul on ta varem lubanud sellesse asutusse oma jalga mitte tõsta, meelt muutma sundis Kiirendit telefonikõne Ärtu baari ühe looja, Mendi Pere poolt. Kiirendi sõnul lubanud Pere tulla poistega Aspasiasse ja talle peksa anda, kirjutab Oma Saar.

Kiirend viibis aga sel õhtul Kahtlas ja linna jõudes otsustas minna Ärtusse ning asja ära klaarida. “Ma ei saa seda nii jätta,” ütles Kiirend. Ärtusse jõudes kutsus ta jutule baari omanikud. Mehe väitel ei pidanud Ärtu baaris tegutseva Õilme Mägi närvid vastu ja naine tuli Kiirendile kätega kallale. Mägi ise sellist kontakti eitab, kuid ei lükka tagasi, et oli tol õhtul joonud ja emotsioonid keesid üle.

Mägi esitas toimunu kohta politseisse avalduse kehalise väärkohtlemise asjus, kuid eile ütles, et midagi erakorralist baaris ei juhtunudki. Avaldus sai esitatud pigem selleks, et hoiduda edaspidi sarnaste juhtumite kordumisest: Aspasia omanik olevat Ärtu töötajate sõnul lubanud veel tagasi tulla. "Kiirend on ettearvamatu mees," ütles Õilme Mägi.

Olev Kiirend eitab Mägi löömist baaris, kuid ta olevat naisel käsivarrest kinni haarates tema oma baari uksest välja juhatanud. “Ma ei lööks kunagi naisterahvast,” ütles Kiirend. Mägi enda uksest välja tõstmist eitab, küll aga olevat Kiirend teda pisut tõuganud.

Striptiisiklubide pidajate vahel käib tõsine konkurents. Mõlemad osapooled leiavad, et neid on ähvardatud. Ärtu töötaja sõnul tulid nende baari mehed, kes olevat rääkinud Kiirendi nimel ja nõudnud oma soovide täitmist. Ähvardatud olevat ka sellega, et mehed teavad töötajate elukohti ja perekondi. See külaskäik oli ka Mendi Pere telefonikõne põhjuseks Kiirendile, mille peale Aspasia omanik Ärtusse läks.

Ärtu baari lõid varem Aspasias töötanud Õilme Mägi ja Mendi Pere, kes Pere sõnul ei olnud rahul Kiirendi juhtimisega. Aspasiast tulid üle ka mõned tüdrukud ja turvamees Nisu.