52-aastase päästeametniku Sulev Kallavuse tapmises kahtlustatav on Delfi teada 31-aastane Renno Kadak. Tema mõisteti 2015. aastal süüdi selles, et ta varastas Tabasalus ühe korteri paljaks ja süütas selle seejärel põlema. Lisaks kõigele oli politsei Kadaku mõni nädal enne korterisse tungimist kinni pidanud ja leidnud talt 77,5 grammi puhast GHB-d, vahendas toona Õhtuleht. Kadak sai toona tingimisi karistuse ehk reaalselt teda vangi ei pandudki.

Teine pussitamises kahtlustatav on Jaan Palu (33). Tema vigastas 39-aastast meest, kes on praegu haiglas. Palu alustas oma kuritegelikku karjääri juba alaealisena, teda on korduvalt kriminaalkorras karistatud eri kuritegude, sealhulgas kelmuse, mitmete varguste ja peksmiste eest. Viimase karistuse sai ta 24. oktoobril selle eest, et ta varastas kahest Kuressaare kauplusest tööriistu.

2014. aastal mõisteti Palu süüdi pussitamises ja noaga ähvardamises. 9. veebruaril 2014 kella kahe ajal öösel ründas ta Kuressaare meelelahutusasutuses Kodulinna Lokaal juures inimest noaga. Ohver sai viga ja oli viis päeva haiglaravil. Kella 3.20 paiku samal ööl ähvardas ta baaris Privilege turvatöötajat noaga ja veidi hiljem Vaekoja Pubis politseinikku, kes üritas teda kinni pidada.

2012. aasta ööl vastu 4. jaanuari tungis Palu koos kaaslasega Kuressaare kesklinnas Kodulinna lokaali lähedal kallale võõrale noormehele ja andis talle peksa. Kui kannatanu kukkus, tagusid peksjad teda jalgadega edasi. Mõned päevad hiljem, ööl vastu 6. jaanuari läks Palu koos kaaslasega Astesse ühte naist otsima. Kui neile öösel ust ei avatud, lõid kutsumata külalised selle lihtsalt sisse. Ehmunult üles ärganud 52-aastane korteriperenaine üritas politseid kutsuda, kuid Palu äsas talle pähe millegagi, mis ilmselt oli kahvel.

Veel aega tagasi kerides: 2008. aasta 8. augustil tungis Palu Jürka poe juures kallale mehele, tekitades talle kehavigastusi. Päev hiljem ähvardas ta Kodulinna lokaali ees inimesel noaga kõrvad peast lõigata. Kui politseipatrulli koosseisus töötanud piirivalvur läks teda korrale kutsuma, lõi mees ametnikule rusikaga näkku.

Prokurör Rainer Antsaar kirjeldas laupäeval, et sündmused said alguse öösel kella kahe paiku, kui kaks joobes meest ründasid Kuresaare kesklinnas puhkenud konfliktide käigus kahte meest. "Esialgsetel andmetel liikusid joobes mehed ringi kesklinnas, kui Tallinna tänaval ühe baari ees puhkenud sõnavahetuse käigus ründas 33-aastane mees terava esemega meelelahutusasutuse juures viibinud 39-aastast meest, kes sai viga,” kirjeldas Antsaar. Tegu on Kodulinna lokaaliga. Sama koht, mille juures Palu ka varem inimesi rünnanud.

"Joobes mehed lahkusid sündmuskohalt ning lõhkusid möödaminnes ühe kõrvaltänava (Torni tänav — toim) baari akna. Sest majast lärmi peale väljunud mehe ja joobnud meeste vahel puhkes sõnavahetus ning konflikti käigus lõi 31-aastane mees noaga teda korrale kutsunud 52-aastast meest, kes sai aga sedavõrd raskelt viga, et suri saadud vigastustesse sündmuskohal. Kurjategijad põgenesid taas sündmuskohalt," märkis Antsaar.

Palu peeti kinni tanklas, Kadak aga ühes korteris. Eile võeti mõlemad mehed kohtu loal vahi alla.