Harju maakohus võttis ametlikult pelgalt striptiisitaride vahendamisega tegeleva agentuuri Eurostrip juhti Indrek Mandre vahi alla 9. veebruaril tehtud määrusega, mille Mandre kaitsja Margus Viira vaidlustas esmalt Tallinna ringkonnakohtus. Märtsi alguses jättis ringkonnakohus vahistamise siiski jõusse. Seepeale esitas Viira kaebuse riigikohtusse, kuid see ei saanud menetlusluba ning seega peab Mandre jätkuvalt trellide taga viibima, kirjutab BNS.

Ka riigiprokuratuur on seisukohal, et Mandre vahi all hoidmine on jätkuvalt vajalik, kuna tema tegevus on siiani olnud väga laiahaardeline ning tal on jätkuvalt olemas kõigi naiste kontaktid.

Riigiprokurör Steven-Hristo Evestus on varem öelnud, et Mandre asus kohe kõike kuriteokahtlusega seonduvat eitama, kui politseinikud teda kinni võtma läksid.

Kohus vahistas Mandre 9. veebruaril. Evestuse sõnul õnnestus neil teha edukat koostööd õiguskaitseorganitega Luksemburgis. Luksemburgi klubiga seotud isikud, kellega Mandre koostööd tegi, on samuti kinni peetud. Mandret kui Eesti poolset prostituutide vahendajat saab kahtlustuse kohaselt käsitleda kogu vahendajate grupi ühe osana.

Mandre on varem kohtu ees olnud süüdistatuna maksupettustes.