Ilmatsalu teel Rahinge aleviku väiksemas kortermajas elanud Laine tegi keskpäeval kodust mõnesaja meetri kaugusel aiamaal peenart ja süütas ka lõkke, milles põletas põõsaoksi ja muud risu. Ilmselt just lõkkest sai alguse sadu, kui mitte tuhandeid ruutmeetreid haaranud kulupõleng, mida ohver arvatavasti kustutada püüdis, kuid siiski leekidest nõrgemaks osutus, kirjutab Tartu Postimees.

“Leegid olid võimsad, sest seal oli maas õige mitme aasta kulu,” räägib Rahinge elanik Rita Konstabel, kes põlevate riietega Laine leidis ning kiirabi kutsus. Konstabel oli õnnetuskohast paarisaja meetri kaugusel oma aiamaal, kui koolist tulnud 12-aastane tütar hõikas: emme, vaata, keegi on seal maas!

Konstabel jooksis lamajat aitama. “Alles siis nägin: jumal, inimene ju põleb!” meenutas ta. “Võibolla ta komistas ja kukkus, tal oli üks jalg vigane.”

Kõhuli lamanud Laine oli teadvusel, kuid ei suutnud šoki tõttu abi hüüda ega rääkidagi. Leekides olid nii tema puuvillased dressipüksid kui ka -pluus. Kohe mobiili pealt kiirabisse helistanud konstaabel sai korralduse püüda põlevaid rõivatükke ära rebida. Ka viskas ta ohvrile peale märjaks kastetud teki.

Juba mõnda aega kustutasid kulupõlengut selle teise serva pealt lähedal asuva kahe puumaja elanikud. Kahjuks ei märganud nad maha varisenud Lainet.

Kiirabi saabudes oli leekidest räsitud vanamemm tulest eemale kantud, kuid tema elus siiski päästa ei õnnestunud.