Kulupõletamine on Eestis aastaringselt keelatud, sest kulutuli on hävitav ja ohtlik - kulu põletamise käigus on süttinud metsad, see on maha põletanud hooneid ja seeläbi hukkunud inimesi, teatas Lääne päästekeskus.

Paljud kulupõlengud on alguse saanud lõkkest, mis on tehtud puhastamata pinnasele, lõkkekoht on jäetud ümbritsemata mittepõleva materjaliga, või on tehtud liiga tugeva tuulega.

Kindlasti peab lõkkekohas olema esmased kustutusvahendid ja lõket ei tohi jätta järelevalveta. Kulupõlengute põhjustajaks on ka inimeste hooletus – niitmata jäetud hein, kuluheinale mahavisatud suitsukoni, puruks löödud pudelid või ATV-ga mööda kuiva põldu kihutamine võib samuti lõppeda traagiliselt.

Sel aastal on metsa- ja maastikutulekahjusid tänahommikuse seisuga olnud 70. Rohkem kui pooled neist ehk siis 44 on toimunud möödunud kahe ööpäeva jooksul. Varasematel aastatel on metsa/maastikutulekahjude arv olnud langevas trendis - 2010 aastal registreeriti 1737 metsa/maastikutulekahju, 2011 aastal 1396 ja 2012 aastal 790.