Oktoobri-novembri jooksul sai politsei teateid kahekümnest Pärnus toime pandud vargusest, mida ühendavaks jooneks oli, et õhtusel ajal siseneti korterisse või eramusse rõdu või esimese korruse akna kaudu. Varaste saagiks langes sularaha ja väärismetallist ehteid, teatas Lääne prefektuur.

Politsei pidas kahtlustatavatena kinni 45- ja 41-aastase mehe ja nende autost leiti ka osa varastatud esemeid. Meeste juurest leitud ehete hulgas on neid, mille omanikud on praeguseks tuvastamata. Võimalik, et kõik, kelle valdusest vargus toime pandi, ei ole sellest politseile teada andnud.

Omanikuta on siiani meeste klotsersõrmus, kiviga kuldsõrmus ja kaks kuldketti. Politseil on alust arvata, et need varastati 12. novembri õhtupoolikul Mai või Papiniidu tänaval asuvast korterist. Kelle kodust on nimetatud asjad varastatud, palutakse politseiga ühendust võtta telefonil 444 6578.

Juhtumite osas on käimas kriminaalmenetlus vargust käsitleva paragrahvi alusel ning eeluurimist juhib Lääne ringkonnaprokuratuur. Menetluse käigus selgitatakse välja, kas mehed on seotud kõigi Pärnus toime pandud sarnaste vargusjuhtumitega ja kas nad on vargusi toime pannud ka Eesti teistes piirkondades.