Pealnäha jätkub Kobratu ja Vedu küla elu tavapärases rütmis — põldudel käib kartulivõtmine. Ent mõrvapaikade ümber on tõmmatud piirdelindid ning neid valvavad politseinikud ning mööda külavaheteid saalivad politseiautod. Kohalikke küsitlevad nii politseinikud kui ka kohale tulnud ajakirjanikud. Sellist asja ei ole selles väikses maakohas, kus reeglina elavadki vanemad inimesed, varem olnud. Hirm on suur.

“Kuna see kõik on küla vapustanud, siis paljud söövad täna rahusteid,” kirjeldas kohalik elanik Delfile olustikku.


Kobratu küla vanaproua — kõigi poolt armastatud

Eriti kurvaks teeb külaelanikke aga see, et ohvriks osutusid tõeliselt toredad vanaprouad.

“Kobratus elanud vanaproua oli hästi hea suhtleja ja kuigi ta oli juba väga vana, tundis ta elavat huvi kõige vastu, mis maailmas toimub. Ta oli hingelt noor,” kirjeldas üks anonüümseks jääda sooviv külaelanik Kobratu külas elanud 83-aastast vanaprouat. “Tegemist oli tõeliselt toreda inimesega, see, et ta oli tõesti kõigi poolt armastatud, ei ole sugugi suusoojaks öeldud…”

Kobratu küla tapetud vanaproua maja asus kohe suure tee servas, samamoodi nagu ka teine hoone, mis neljapäeva õhtul kurva sündmuse tunnistajaks oli.

Eraklik 77-aastane proua elas juba aastaid pärast õe surma üksi

Teina maja, kus tapatöö aset leidis, asub Vedu külas. Suure tee ääres, ent siiski võõra silma eest tiheda võsaga varjatud talukoht koosneb mitmest kõrvalhoonest ning tegu on suurema hoonetekompleksiga. Seal elas juba aastaid pärast õe surma üksinda proua, keda külarahvas kirjeldab pigem kui eraklikku inimest.

“Ta hoidis rohkem omaette: kui teinekord oli tal abi vaja, siis eks külainimesed käisid ikka abiks puid riita ladumas või kui muid suuremaid asju oli vaja teha,” kirjeldas kohalik elanik Delfile.

Fotod sündmuskohtadest: