Uurijad ja K-komando eriüksuslased korraldasid 1. novembril läbiotsimised 20 erinevas kohas, seal hulgas ka mitmes legaalseid teenuseid pakkuvas trükikojas. Kahest tükikojast leiti kogu võltsimiseks vajaminev trükitehnika nagu arvutid, skännerid ja printerid ning võeti kaasa suurel hulgal erinevais valmidusastmes võltsitud dokumente teatas Delfile riigiprokuratuuri pressiesindaja.

Avastatu seas on nii võltsitud Eesti passe, juhilube, keskkooli lõputunnistusi, liikluskindlustuse rohelisi kaarte kui ka autoregistrikeskuse ning kodakondsus- ja migratsiooniameti võltsitud pitsateid. Välismaiste võltsitud dokumentide seas on esialgsete andmete kohaselt esindatud Soome ja Norra passid. Ühest trükikojast leiti jälgi ka võltsitud krediitkaartide valmistamisest.

Riigiprokurör Piret Paukštyse sõnul leiti lisaks võltsitud dokumentidele ka hulgaliselt nn dokumenditoorikuid ja dokumendiblankette, mille abil saab võltsinguid valmistada.

Ühtlasi peeti üle Eesti kinni neljaliikmeline eri rahvusest isikute grupp. Kohus võttis kolm isikut vahi alla. Neljas kinnipeetu viibis Eestis illegaalselt ja anti peale kinnipidamist üle kodakondsus- ja migratsiooniametile. Paukštys ütles, et kolmele mehele esitati kahtlustus tähtsate isiklike dokumentide võltsimises ja nende kasutada andmises. Ühel isikul on kahtlustus pangakaartide võltsimiseks vajalike vahendite hoidmises.

Keskkriminaalpolitsei juhi Lauri Taburi sõnul on grupp esialgsetel andmetel tegelenud dokumentide võltsimise ja turustamisega vähemalt poolteist aastat, pakkudes dokumentide võltsimise teenust reeglina Eesti kaudu Euroopasse liikunud idabloki riikide kodanikele. „Tabatud isikud on oma toodangut turustanud ka väljaspool Eestit, näiteks Suurbritannias ja Soomes,“ märkis Lauri Tabur.

„Esmaste vaatluste kohaselt on võltsingute kvaliteet ülikõrge, mille tulemusena ka nõudlus nende dokumentide järele oli illegaalse immigratsiooni vahendamisega tegelenud kurjategijate hulgas väga suur.“