Üleeile viisid Jõhvi politseiosakonna kriminaaltalituse varavastaste kuritegude grupp ning Ida Politseiprefektuuri narkotalitus läbi ühisoperatsiooni, mille käigus peeti kinni kaks isikut. Ühe isiku kohta oli info, et ta tegeleb varastatud esemete kokkuostu ja müügiga ning narkootiliste ainete levitamisega.

Politseioperatsiooni käigus kontrolliti kuritegudes kahtlustatavana 1971.aastal sündinud Grigori elukohta Kohtla-Järvel. Kinnipidamisel leiti Grigori elukohast kärbik, narkootilist ainet ning kuus mobiiltelefoni, mis võisid olla varastatud.

“Tahan märkida koostöö olulisust erinevate talituste vahel, sest narkokuritegude avastamine ning ennetamine on üks politsei prioriteetidest ja häid tulemusi saavutatakse vaid õlg-õla kõrval ühise asja eest väljas olles. Jõhvi politseiosakonna kriminaaltalituse varavastaste kuritegude grupi ning narkokuritegude talituse vahel selline koostöö toimib”, ütles Ida Politseiprefektuuri komissar Jõhvi politseiosakonna kriminaaltalituse vanemkomissari ülesannetes Jaanus Tammets.

Kinnipidamise hetkel üritas Grigori asitõendeid hävitada, kuid politseiametnike professionaalse tegutsemise tulemusena see tal ei õnnestunud.

Operatsiooni käigus peeti kinni ka veel teine isik, 1986.aastal sündinud Oksana, kelle juurest leiti narkootilisi aineid.

Viru ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokuröri Antti Aitsen taotles Grigori vahi alla võtmist Viru maakohtult. Selle kohus ka rahuldas.

Käesoleval aastal oli see juba kolmas ühisoperatsioon. Kahe eelneva operatsiooni käigus leidis politsei suure koguse hašišit, marihuaanat ja amfetamiini.

Jaanus Tammetsi sõnul on sellised ühisoperatsioone plaanis kavandada ka edaspidi.