Kohus karistas Oviiri pistise korduva võtmise eest kaheaastase tingimisi vangistusega kolmeaastase katseajaga. Ühtlasi keelas kohus mehel kolm aastat tegutseda riigi või kohaliku omavalitsuse asutuses või organis või avalik-õiguslikus juriidilises isikus ametikohal, kus temale on pandud haldamis-, järelevalve-, juhtimisülesanded või varaliste väärtuste liikumist korraldavad ülesanded, vahendab BNS.

Kohus konfiskeeris Oviirilt süüteoga saadud vara kokku 7669.40 euro ulatuses, samuti tuleb Oviiril tasuda menetluskulud.

Koos Oviiriga kohtu all olnud ärimehed Veikko Tiits, Andres Paju ja Aleksandr Kovaljuk ning nendega seotud ettevõtted OÜ GeboXgrupp ja OÜ RT Puit pääsesid süüdimõistmisest, kuna prokuröri ja kohtu hinnangul puudus nende episoodide osas avalik menetlushuvi. Küll aga tuleb neil süüasja lõpetamisel tasuda riigile raha. Nii peab Paju tasuma 4473,82, Kovaljuk 1597,80, Tiits 5432,49, GeboXgrupp 5432,49 ja RT Puit 4473,82 eurot.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistab Põhja-Tallinna linnaosavalitsuse linnamajandusosakonna juhatajat Oviiri (47) selles, et ta võttis ligi kolme aasta jooksul pistist ärimees Veikko Tiitsilt (42) ja temaga seotud ettevõttelt OÜ RT Puit vastutasuna selle eest, et Oviir eelistaks linnavõimu nimel töövõtu lepinguid sõlmides RT Puitu. Sarnaselt võttis Oviir pistist ka OÜ GeboXgrupp juhatuse liikmelt Aleksandr Kovaljokilt (37). Oviir ja tema pereliikmed said ametniku tegevuse eest nii raha, erinevaid esemeid kui ka muid hüvesid kokku ligi 370.000 krooni väärtuses, tuvastas uurimine.

Nii RT Puiduga kui ka GeboXgrupiga erinevate remont- ja hooldustööde töövõtulepingute saamise kindlustamiseks Põhja- Tallinna valitsuse haldusalas juhendas Oviir nii Tiitsi kui ka Kovaljukki hinnapakkumiste koostamisel. Samuti esitas Veikko pakkumiste näiliku konkurentsi ja seadusest tulenevate nõuete täitmiseks OÜ-de Reinvald Projekt ja Masterpol nimelt hinnapakkumisi ilma nende osaühingute juhtide teadmata, märkis prokuratuur.

Samuti süüdistab prokuratuur Oviiri selles, et ta nõustus võtma ja võttis 30.000 krooni altkäemaksu Tallinnas Maleva 18 asuvale munitsipaalmajale haldusteenust osutava OÜ Wawa tegevjuhilt Andres Pajult (41) maja korterite ebaseadusliku üürilepingute pikendamise protsessi läbiviimise eest. Oviir korraldas uurimisandmetel üürilepingute protsessi selliselt, et jättis tuvastamata taotluse esitanud isikute vastavuse munitsipaalkorterite kasutamist vajavate isikute ringiga.

Kohtueelse menetluse käigus leidis prokuratuur, et otstarbekuse kaalutlusel ei taotleta kohtus kriminaalkaristuse kohaldamist Anatolile, OÜ-le Megahansa, Marekile ja Seidole. Nende suhtes lõpetas prokuratuur menetluse leides, et isikute süü ei ole neile etteheidetavates tegudes suur ja neid on võimalik õiguskuulekale käitumisele allutada riigituludesse sunnirahade nõudmise teel.

Marekit ja Seidot kahtlustas prokuratuur Andrese organiseeritud Maleva 18 asuva maja korterite üürilepingute pikendamise protsessis taotluste ja lepingute allkirjade võltsimises. Anatolit ja tema juhatatud OÜ-d Megahansa kahtlustati Oviirilt remonttöö tellimuse saamise eest Oviiri maakoju metallukse tasuta andmises.