Laupäeva hommikul kella 8.15 ajal juhtus liiklusõnnetus Laagri Maksimarketi parklas, kui isiklikku sõiduautot juhtinud Andres Truss riivas esiküljega samas suunas liikunud maasturi tagumist külge.

Väikeses plekimõlkimises keegi viga ei saanud ning osapooled jõudsid süülisuse küsimuses kokkuleppele. Kohale kutsutud politseipatrull tuvastas aga Trussil alkoholitarvitamise jääknähud, mis tähendab alla 0,5-promillist joovet.

Ülemkomissar Andres Truss kirjutas politseiohvitserina lahkumisavalduse. Põhja politseiprefekt Elmar Vaher sõnul rahuldas ta Trussi lahkumisavalduse raske südamega, kuna tegemist oli väga pühendunud politseiametnikuga.

“Meil tuleb aga nõuda endalt sama ja veel rohkemgi, kui see, mida ootame tavakodanikelt. Politseiametnik peab oma laitmatu käitumisega nii tööl kui ka töövälisel ajal olema eeskujuks kõigile,” sõnas prefekt.

Liiklusõnnetuse küsimusega tegeleb kindlustus. Patrull koostas ülemkomissarile väärteoprotokolli jääknähtudega sõidukijuhtimise eest.

Andres Truss avaldas sügavat kahetsust juhtunu pärast. „Vabandan südamest nii kõigi oma kolleegide kui ka avalikkuse ees, kuna mõistan, millist kahju ma oma eksimusega põhjustasin. Olen alati uskunud, et inimese sõnad ja teod peavad olema kooskõlas ning oma tegude eest peab julgema vastutada. Seepärast ei näinud ma muud valikut kui esitada koheselt lahkumisavaldus.“