9. mail kell 22.01 sai politsei teate, et Kuressaares Kauba tänavalt hakkas sõitma kaubik, mis ei ole ette nähtud inimeste vedamiseks, kuid selles istus mitu inimest. Viie minuti pärast peatas politsei selle sõiduki Tallinna tänaval. Juhi kontrollimisel selgus, et juht oli alkoholi tarvitanud ja tal puudus vastava kategooria mootorsõiduki juhtimise õigus. Politsei kõrvaldas 25-aastase kohaliku mehe juhtimiselt ja toimetas menetlustoiminguteks politseijaoskonda.

Juhtumi osas alustati väärteomenetlust. Meest on varem viiel korral samalaadsete rikkumiste eest karistatud nii rahatrahvi kui ka arestiga. Politsei pidas vajalikuks taotleda mehele, kes on jätkanud vastutustundetu käitumisega, kohtult karistuseks aresti.

16. juunil Pärnu maakohtu Kuressaare kohtumajas toimunud istungil taotles Kuressaare politseijaoskond mehe karistamist 30-ööpäevase arestiga. Kohtunik pidas taotlust põhjendatuks ja täna asub mees karistust kandma.

Kuressaare politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Kaido Vahter loodab, et arvestades mehe senist käitumist, võib olla on sel moel üks potentsiaalne vääritikäituja pühadeaegses liikluses vähem. „Purjuspäi ja juhtimisõiguseta inimese istumisele autorooli ei ole mingit õigustust ega vabandust. Pühade ajaks soovin kõigile liiklejatele mõistlikkust ja hoolivust. Kui märkate, et keegi üritab lubamatus seisundis sõitma asuda, siis sekkuge otsustavalt ja vajadusel kutsuge politsei. Üheskoos saame tagada, et pühad mööduks turvaliselt ja õnnetusi ei juhtuks,“ lausub Vahter.