Pühapäeva öösel, kella poole ühe ajal võtsid politseinikud sihikule Rakkes Simuna maanteel asuva pubi, et välja selgitada baaris viibivaid alkoholi või narkootikume tarvitanud alaealised. Kontrolli aluseks oli eelnevad vihjed alaealiste pidude kohta. Koos politseinikega oli politseioperatsioonil kaasas ka narkokoer, teatas Ida prefektuur.

Baaris tuvastati neljal alaealisel tüdrukul, vanuses 16-17 aastat, alkoholijoove. Teised alaealised olid kained ja neil oli ette näidata täiskasvanud saatja. Kaks alkoholijoobes neiut viidi koju ja anti vanematele üle. Teised kaks neiut oli pärit mujalt maakondadest, ka nemad pidid oma pidutsemise lõpetama, nende vanemaid teavitati telefonitsi juhtunust ning nad pidid koos poisssõbraga koju minema.

Väike-Maarja konstaablijaoskonna noorsoopolitseinik Airika-Helle Kriisa ütles, et kahju on neist noortest, kes ei oska olla lihtsalt rõõmus ja seltskondlik ilma alkoholi tarbimata. „Alaealised soovivad oma meelt lahutada sarnaselt täiskasvanutega, kuid alkoholi tarvitamine on seadusega keelatud kõigil lastel vaatamata sellele, kas nad viibivad eravalduses või avalikus kohas“. Kriisa lisas, et vabadusetunnet lisab kindlasti ka vanemate usaldus ja luba pidutsemiseks. „Nii võibki keset ööd tabada lapsevanemat ebameeldiv üllatus telefonikõne näol, kus palutakse seadusega pahuksisse sattunud lapsele järele tulla,“ ütles noorsoopolitseinik.

Narkokoer tundis huvi ühe seltskonna vastu, kuid hiljem ei andnud kahtlused kinnitust.

Ida-Virumaal nädalavahetuse läbiviidud politseioperatsiooni käigus tabati kuus alkoholi tarbinud alaealist. Peamised piirkonnad, kus joobes alaealised tabati olid Jõhvi, Kohtla-Järve ja Kiviõli.

Jõhvi politseijaoskonna juhi Urmas Sibritsa sõnul kartis ta, et alkoholijoobes noori liigub linnapildis märksa enam kuna tegemist oli vaheaja viimase nädalavahetusega. „Õnneks näitas avaliku korra tagamiseks läbiviidud politseioperatsioon rahulikku linnapilti,“ ütles Sibrits.

Ühe markantsema näitena nädalavahetusest tõi politseijaoskonna juht välja seiga, kus noorsoopolitseinik kontrollis kaht tüdrukut, kellega esialgu probleeme ei olnud. Kaks tundi hiljem tüdrukutega uuesti kohtudes, panid viimased politsei eest jooksu. „Põhjus miks jooksu pandi oli lihtne, tüdrukud oli vahepeal jõudnud alkoholi pruukida,“ ütles Sibrits ja lisas et tüdrukud toimetati politseijaoskonda, kus neile koostati väärteomaterjal.