Politsei pressiesindaja Kerly Peitel ütles Delfile, et Facebookis tulistamisega ähvardanud noormehe vahistamiseks puudus vajadus ning nooruk viibis asjaolude selgitamiseni vaid päeva jagu kahtlustatavana arestimajas. "Pärast asjaolude tuvastamist vabastati isik arestimajast," ütles Peitel.

Politsei esindaja lisas, et hetkel on kriminaalasi menetluses ning võimaliku süüdistuse esitamisest saab rääkida alles siis, kui materjalid on edastatud prokuratuuri.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina sõnas  Delfile, et kriminaalasja kohtueelne menetlus kestab ning 17-aastasele noormehele on esitatud kahtlustus avaliku korra raske rikkumise toimepanemises. Samuti kehtib noormehe suhtes elukohast lahkumise keeld.

"Noormees, kes on kahtlustatavana üle kuulatud, tunnistas oma teo üles. Tema sõnul kasutas ta sõbra kontot ning tahtis nalja teha," ütles Kostina Delfile.

Esmaspäeval tekkis ühe 18-aastase noormehe Facebooki kontole teade kavandatava koolitulistamise kohta.

Politsei hakkas asja uurima ning selgus, et ähvarduse oli üles pannud kontoomaniku tuttav, 17-aastane Viljandi noormees. Ähvarduses lubas noormees korraldada koolitulistamise ning palus kõigil talle edu soovida. Samuti postitas ta kommentaaride alla ka viite tulirelvast, mida kavatseb oma teo toimepanemiseks kasutada.

Lõuna prefektuurist öeldi Delfile, et ähvardus osutus alusetuks ning kavandatavast koolitulistamisest võõra Facebooki konto kaudu teatanud noormees tabati kiirelt.

Ähvardusega seoses ei olnud ühtegi konkreetset kooli nimetatud.