Kuigi prokuratuur leidis, et mõrvale ja selle katsele kaasaaitamise eest üheksa-aastase vangistuse saanud Galkovski peaks talle määratud vanglakaristust edasi kandma, otsustas kohus mehe tingimisi vabadusse lubada, vahendas BNS.

Ühtlasi arutab kohus lähiajal ka Ottise tapmisplaani teise osalise, Aleksandr Semjonovi ennetähtaegset vabastamist. 2010. aasta sügisel oli Harju maakohus Semjonovi vabastamisele vastu.

Dari tapmise süüasjas tuli lõplik kohtulahend 2009. aasta 15. juunil, kui riigikohus ei muutnud raske kuriteo osaliste karistusi.

Riigikohus jättis täielikult muutmata maakohtu ja ringkonnakohtu lahendi mõrvas ja mõrvakatses süüdimõistetud Dmitri Štšerbakovi osas ning mehele määratud kaheksa-aastane vanglakaristus jäi samuti jõusse. Ühtlasi ei muutnud riigikohus mõrvale ja selle katsele kaasaaitamises süüdimõistetud Nikolai Galkovski osas tehtud varasemat kohtuotsust ja mehele jäi jõusse üheksa-aastane vangistus.

Küll aga muutis riigikohus veidi mõrvale ja mõrvakatsele kaasaaitamises süüdimõistetud Andrei Grišini süüdistuse kvalifikatsiooni. Nii leidis riigikohus, et noormehe teo motiivina varasemas kohtuotsuses välja toodud omakasusoov ei ole piisavalt tõendatud. Noormehele varasemalt mõistetud 13-aastase vangistuse jättis riigikohus siiski muutmata.

Aleksandr Semjonovi osas leidis riigikohus, et tema süüdimõistmine mõrvale ja mõrvakatsele kaasaaitamises tuleb tühistada ning mees tuleb süüdi mõista tapmiskatses ning tapmisele kaasaaitamises. Talle varasemalt mõistetud üheksa-aastase vangistuse jättis riigikohus samaks.

Koos eelmistega olid esimese- ja teise astme kohtus süüpingis ka Vladimir Skorkin ja tema poeg Vadim Skorkin, kes said alama astme kohtutes omavoli eest tingimisi nelja kuu pikkused vangistused. Nemad oma süüdimõistmist riigikohtus ei vaidlustanud.

Süüdistuse järgi tulistas Štšerbakov 2005. aasta 7. oktoobril kell 7.44 Galkovski, Semjonovi ja Grišini kaasabil Tallinnas Kreutzwaldi 4 hoovist majast väljunud Ottise suunas neli lasku.

Ottis ei saanud vigastada, kuid üks lask tabas tänaval Vene gümnaasiumi poole läinud koolitüdrukut Veronika Dari oimukohta.

Kurjategijad valisid tulistamiseks hoovi, kus on mitu turvakaamerat ning jäid seetõttu ka siseõue jälgivate turvakaamerate salvestistele.

Dari suri teadvusele tulemata 2005. aasta 11. oktoobril Mustamäe haigla intensiivraviosakonnas.

Politsei pidas kuritöö arvatavad osalised kinni 2005. aasta detsembris ja 2006. aasta jaanuaris.