Korrakaitsepolitseiosakonna juhi Tarmo Miilitsa sõnul on eesti keele mittepiisav oskus võib jätta inimese olulise informatsioonita või abita.

"Interneti ajastul, mil väga suur osa suhtlusest toimub erinevates sotsiaalvõrgustikes ja foorumites, on tähtis, et Vene kogukonna liikmetel oleks võimalik politseilt abi ja nõu küsida ka oma emakeeles, seda eriti noorte puhul," rääkis Tarmo Miilits.

Veebikonstaabli kohale korraldatud konkursi võitnud ja esmaspäevast ametisse asunud vanemkonstaabel Oksana Luik on lõpetanud politsei ja piirivalvekolledži Paikuse kooli ja sisekaitseakadeemia ning on töötanud neli aastat Põhja prefektuuri noorsoopolitseinikuna. Oksana Luige töökoht asub nüüdsest korrakaitsepolitseiosakonnas.

Oksana Luik leiab, et otsus võtta tööle venekeelne veebikonstaabel on õige. "Mõistan inimesi, kes soovivad oma muredest rääkida oma emakeeles, nii osatakse kasutada just neid sõnu ja väljendada ennast just niimoodi, et inimest õigesti mõistetaks," lisas Oksana Luik.

Kõigepealt on Oksanal Luigel plaanis oma tegevust alustada noorte poolt kõige aktiivsemalt külastatavates sotsiaalmeedia keskkondades nagu Facebook ja VKontakte.