Kella kuue ajal peatasid Norra tollimehed Midtskogsbergetis Rootsi numbriga kaubiku Peugeot Boxer. Autot juhtinud 31-aastane eestlane rääkis, et sõidab Trondheimi puhkama ning tal on kaasas veidi õlut ja veini. Kui tollitöötajad avasid kaubaruumi ukse, nägid nad, et seal oli alkoholi rohkem kui ühele inimesele ja üheks puhkuseks. Kaubikus oli kokku 1877 liitrit õlut, 480 liitrit veini ja 102 liitrit kanget alkoholi, teatab Norra toll.

Teel tagasi kontorisse märkasid tollitöötajad kaht Rootsi numbrimärkidega kaubikut Ford Transit, mis sõitsid teineteise järel. Kaks Eesti autojuhti tunnistasid mõne aja pärast, et neil oli kaubikutesse tekkide ja presendi alla peidetud suur kogus kanget alkoholi ja õlut.

24-aastase mehe juhitud autost leidsid tollitöötajad 1267 liitrit õlut, 180 liitrit veini ja 40 liitrit kanget alkoholi. 44-aastase juhi kaubikust avastati 1592 liitrit õlut ja 4,3 kilogrammi tubakatooteid.

Kolme tollieeskirjade rikkuja tõttu oleks Norra riigil maksudena saamata jäänud kokku 429 000 Norra krooni (54 300 eurot).

Kohale kutsuti Hedmarki politsei ning kolm salakaubavedajat viidi patrullautoga Trysili politseijaoskonda.