Shushan, Yaloz ja Kahana toimetasid 2005. aasta sügisel suure koguse kokaiini üle Eesti Vabariigi riigipiiri. 43 kilogrammi ja 389 grammi kokaiini varjatud transportimiseks kasutati spetsiaalset selleks otstarbeks tehtud suurt metallist hammasratast, teatas riigikohus.

Riigikohtusse kassatsiooni esitanud kaitsjad olid seisukohal, et Peruus rahvusvahelise õigusabi korras läbiviidud ülekuulamiste protokollid ei ole lubatavad tõendid, kuna nendes ei nähtu tunnistajate hoiatamist valeütluste andmise eest. Riigikohtu kriminaalkolleegium selgitas oma otsuses, et erandjuhtudel võib kohus sellistele tõenditele tugineda, kui ei ole rikutud kohaliku riigi õigusakte.

Samuti leidsid kaitsjad, et varem samas kriminaalasjas kaassüüdistavaks olnud isiku, kelle suhtes aga kriminaalasi eraldati, kohtueelses menetluses antud ütluste avaldamine ei olnud lubatav. Kolleegium sellega ei nõustunud. Ehkki süüdistatavatel puudus võimalus vahetult tunnistajat küsitleda, on tõend siiski lubatav tingimusel, et süüditunnistamine ei ole tuginenud üksnes või suures osas sellistele ütlustele.

Kolleegium ei nõustunud ka kaitsjate kriitikaga, nagu puuduks Eestil süüdistatavate toimepandud tegude suhtes õiguspädevus. Süüdistatavate käitumine on aset leidnud mitmes riigis ja pikema aja jooksul, kuid on siiski hinnatav ühe teona, kuna nende tegevuse eesmärk oli sama – kokaiini suures koguses käitlemine kasusaamise eesmärgil.

Jõusse jäi Shushanile mõistetud liitkaristus 15 aastat vangistust, Yalozi liitkaristus 11 aastat vangistust ja Kahana liitkaristus 9 aastat vangistust.