Kohus määras katseaja pikkuseks Helina poolt ärakandmata karistusaja ulatuse, kuid mitte vähem kui üks aasta. Katseaja kestel on Helin kohustatud järgima kriminaalhoolduse kontrollnõudeid, teatab Harju maakohus.

Kohus arvestas Helina pikka eelvangistuses viibitud aega, samuti seda, et kuriteo toimepanemisel oli tegu II astme kuriteoga, mis jäi ettevalmistuse ja katse staadiumisse. Kohus arvestas ka seda, et Helina enne tähtaega vabastamine on pigem otstarbekas ja vajalik, sest tähtaegsel vabanemisel ei ole võimalik teda kriminaalhooldusele allutada.

Kuni määruse jõustumiseni on Helin vangistuses. Määruse peale saab esitada kaebuse 10 päeva jooksul.

Helina advokaat Aadu Luberg esitas Harju maakohtule Helina taotluse ennetähtaegse tingimisi vabastamise kohta. Helin kinnitas kohtus, et on nõus täitma kõiki kriminaalhoolduse nõudeid, kavatseb vabaduses olles tööd teha ega suhtle enam endisaegse tutvusringkonnaga.

Põhja ringkonnaprokurör Triin Bergmann oli vabastamise vastu.

Tallinna linnakohus karistas Helinat 1. detsembril 2004. aastal suures koguses narkootikumide ebaseadusliku käitlemise katse eest 4-aastase vangistusega. Tallinna ringkonnakohus karmistas karistust, mõistes Helina 4. aprillil 2005. aastal lisaks süüdi narkootikumide salakaubaveo organiseerimises isikute grupi poolt ja karistades teda 6 ja poole-aastase vangistusega. Karistuse kandmise aja alguseks loeti 3. oktoober 2002 ning lõpuks 9. september 2008. Vahi all on Helin alates 27. veebruarist 2002.