Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peitel ütles, et laupäeva õhtul kella 19.30 paiku märkasid Lõuna prefektuuri liikluspolitseinikud Kärkna külas kahtlase sõidumaneeriga Opelit, mille juhti otsustati kontrollida.

"Roolis olnud 20-aastane Heino tunnistas politseinikele, et mootorsõiduki juhtimise õigust talle omistatud ei ole," vahendas Peitel. "Ühtlasi põhjendas ta, et kuna kodust oli vaja ära transportida taarakotid, asus ta vaatamata juhtimisõiguse puudumisele autorooli."

Noormehe tausta uurimisel ilmnes, et esmakordse rikkujaga siiski tegu ei olnud. Ainuüksi kehtivaid karistusi samalaadse rikkumise eest oli tal kokku neli.

Juhtunu uurimiseks alustas Lõuna prefektuur väärteomenetlust ning Heino paigutati arestimajja kohut ootama. Täna pärastlõunal toimunud istungil määras kohus paadunud liiklusrikkujale karistuseks 20 arestipäeva. Väärteootsus on vaidlustatav 15 päeva jooksul selle teatavakstegemisest.

Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse juht Tõnu Kürsa ütles, et kui nii noor mees on otsustanud järjepanu liiklusohutust ja seadust eirata, siis vähemasti arestimajas olles tal sellist võimalust ei avane.

"Seda enam, et tegu on noormehega, kelle asjatundmatu liiklemine on viinud reaalselt ka liiklusõnnetuse põhjustamiseni," lisas Kürsa.

Mullu augustis eiras Heino reguleerimata ristmikul anna teed märgi nõudeid ning sõitis otsa jalgratturile. Pärast avariid põgenes juht sündmuskohalt.