Kohus määras Artsebaševile maksimumilähedase nelja aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse ning Kotšetkovile nelja-aastase vangistuse, millest lühimenetluse korras kuulub reaalselt ärakandmisele vastavalt kolm aastat ja kaks aastat kaheksa kuud.

Lisaks mõistis kohus meestelt välja kuritegudega tekitatud kahju, menetluskulud ja sundraha, selgub kohtu otsusest.

Põhja ringkonnaprokuratuur esitas Artsebaševile süüdistuse kokku 21 ja Kotšetkovile 13 varguses, millest üks oli ühine ja seetõttu olid mehed kohtu all koos.

Vargused toimusid peamiselt Tallinna kesklinna toidukohtades, kauplustes ja asutustes alates eelmise aasta juulist kuni septembrini. Kotšetkovile oli esitatud süüdistus ka kolmes korterivarguses.

Vargad tungisid ruumidesse enamasti akna kaudu – aknaklaasi ja aknaraami lõhkumise või eemaldamise teel, aga vahel ka lihtsalt akent avades või avatud aknast sisse ronides.

Peamiselt varastati toidukohtadest alkoholi ja kassasahtlisse jäetud raha.

"Toidukohtade ja kaupluste töötajatel tasuks tähele panna seda, et kassasse ei tasu jätta suuremat summat sularaha, eriti veel ööseks. Samuti ei maksa töökohas nähtavale kohale jätta mobiiltelefone ja sülearvuteid," ütles ringkonnaprokurör Diana Helila.

Kauplustest varastati peamiselt kontoritarbeid ja ehteid. Samas olid varastatud asjade hulgas ka näiteks kosmeetikasalongi tehnika, sülearvutid, fotoaparaadid, mobiiltelefonid ja muud esemed. Kokku tekitati kannatanutele varguste ja lõhkumisega ligi 25 000 eurot kahju.

Politseil pidas Kotšetkovi kahtlustatavana kinni mullu 17. septembril ja Artsebaševi 23. septembril ning kohtu loal võeti nad vahi alla. Artsebašev peeti seejuures kinni otse sündmuskohal. Mõlemat meest on varem varguste eest korduvalt karistatud.

Süüdistatavatel on õigus esitada 15 päeva jooksul maakohtu otsusele apellatsioon.