Täna tunnistas Tartu maakohus süüdi 1965. aastal sündinud Aivar Lammeri sõiduki juhtimises joobeseisundis. Süüdistuse kohaselt juhtis ta selle aasta 12. mai õhtul Tartus sõidukit Volkswagen Vento, olles alkoholijoobes.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõuniku Kristina Kostina sõnul oli Lammer ka varem taolise kuriteo toimepanemise eest kriminaalkorras karistatud.

"Kuna uue kuriteo pani ta toime katseajal, määras täna kohus talle liitkaristuseks üks aasta kolm kuud ja 24 päeva vangistust, mis asendati 958 tunni üldkasuliku tööga," selgitas Kostina. "Lisakaristusena võeti temalt ära aastaks mootorsõiduki juhtimise õigus ja konfiskeeritakse ka talle kuuluv sõiduauto Volkswagen Vento, mis oli prokuratuuri taotlusel arestitud."

Esmaspäeval astus kohtu ette 1972. aastal sündinud Meelis Saar, kes süüdistuse kohaselt juhtis 28. juuli õhtul Tartus Aida tänaval mootorsõidukit, olles alkoholijoobes.

Kostina teatel on Saar varem kriminaalkorras karistatud varavastaste süütegude eest ning uue kuriteo pani ta toime katseajal. Kohus tunnistas mehe süüdi ning määras liitkaristuseks kaks aastat kaheksa kuud ja 25 päeva reaalset vangistust.

Samal päeval oli kohtupingil 1990. aasatl sündinud Madis Posti, kes suutis ühe nädala jooksul astuda kohtu ette kahel korral.

Nimelt 24. juulil tunnistas kohus ta süüdi sõiduki juhtimises joobeseisundis. Kuus päeva hiljem oli mees taas kohtu ees, kuna 29. juuli hilisõhtul juhtis ta Tartu-Viljandi teel taas alkoholijoobes olles mootorsõidukit.

Nüüd määras kohus mehele karistuseks kuus kuud reaalset vangistust.

Kohus arutas kriminaalasju kokkuleppemenetluses. Tehtud kohtuotsuste peale võib esitada apellatsiooni 15 päeva jooksul.